Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DAN RANIJE ISPALILA TRI

Sjeverna Koreja ispalila projektil i na Novu godinu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Sjeverna Koreja ispalila je balistički projektil iznad mora na istočnom dijelu Korejskog poluotoka ranih jutarnjih sati u nedjelju, javila je novinska agencija Yonhap pozivajući se na južnokorejsku vojsku.

To se dogodilo niti 24 sata otkako je u subotu ujutro Sjeverna Koreja lansirala tri balistička projektila.

Balistički projektil kratkog dometa ispaljen je u nedjelju oko 2:50 ujutro po mjesnom vremenu (18:50 po srednjoeuropskom) iz Pyongyanga, javila ja agencija Yonhap, pozivajući se na izjavu zapovjednika južnokorejskog vrhovnog stožera.

Sjeverna Koreja je u ovoj godini već izvela nezapamćeno velik broj pokusnih lansiranja projektila, što se tumači kao pritisak što ga Pyongyang čini razvojem oružja, a pojavila su se nagađanja da bi to moglo dovesti i do sedmog testa nuklearnog oružja.

Vojni južnokorejski izvori objavili su da su tri balistička projektila kratkog dometa bila ispaljena oko osam sati ujutro po lokalnom vremenu s lokacije južno od glavnog grada Pjongjanga. Sva tri projektila su letjela na visini od oko 100 kilometara i prešla udaljenost od oko 350 kilometara, izvijestila je agencija Kyodo, citirajući japansko Ministarstvo obrane.

Pročitajte i ovo Avion poletio 2023., a sletjet će u 2022. "BILO JE ČUDNO" Povratak u budućnost ipak je moguć: Zrakoplov poletio 2023. godine, a sletjet će u 2022.

U ponedjeljak je pet sjevernokorejskih dronova prešlo u zračni prostor Južne Koreje, što je rezultiralo aktiviranjem južnokorejskih zrakoplova i helikoptera koji su pokušali srušiti uljeze. Bio je to prvi incident ovakve vrste od 2017.

Pročitajte i ovo HGSS-ovci na Staru godinu bili u akciji spašavanja - 9 TEŠKA GODINA IZA NJIH Kako su 2022. započeli, tako su je i završili: HGSS-ovci i na Staru godinu bili u akciji spašavanja

Ne računajući subotnja lansiranja, Sjeverna Koreja je u ovoj godini ispalila oko 70 balističkih projektila, uključujući i osam interkontinentalnih raketa, objavila je južnokorejska agencija Yonhap.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene