Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvozili alkohol i cigarete

Washington uveo financijske sankcije ruskoj i kineskoj tvrtki zbog poslovanja sa Sjevernom Korejom

Ilustracija (Foto: AFP)
Ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
Američko ministarstvo financija priopćilo je u srijedu da je uvelo financijske sankcije ruskoj i kineskoj tvrtki zbog toga što su, unatoč embargu pod kojim je Sjeverna Koreja, i dalje trgovale s njom.

Kineskoj grupaciji Dalian Sun Moon Star International Logistics Trading Co i njezinoj podružnici SINSMS u Singapuru zamjera se da su izvozile alkohol i cigarete u Sjevernu Koreju krivotvoreći dokumente o isporuci.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kontroverzni biznis Led s Arktika izvoze u Dubai: Umjesto u oceanu topi se u skupim koktelima Slika nije dostupna nema kraja na vidiku Sjeverna Koreja će nastaviti razvijati "zastrašujuće udarne sposobnosti", poručuje Kim Jong Un

Ta "ilegalna" prodaja cigareta Sjevernoj Koreji vrijedi više od milijardu dolara na godinu, dodaje američka administracija u priopćenju.

Ruska tvrtka Profinet i njezin glavni direktor Vasilij Kolčanov također su pod sankcijama zbog toga što su sjevernokorejskim brodovima pružali lučke usluge.

Uvrštenje tih poslovnih subjekata na crnu listu američkog ministarstva financija "potvrđuje opredijeljenost Sjedinjenih Država da spriječi svaki priljev novca za djelatnosti i programe proizvodnje oružja za masovno uništavanje, u skladu s odlukama UN-ova Vijeća sigunrosti", navodi se u priopćenju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene