Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srbijanski vicepremijer:

'U Srbiji je nemoguće nekažnjeno razbijati ploče na ovom ili onom pismu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski vicepremijer Aleksandar Vučić kaže da je nogometni susret Srbija-Hrvatska u Beogradu test za Srbiju kao državu. Kaže da je ondje nemoguće da bilo tko nekažnjeno razbija ploče na latinici ili ćirilici.

Prvi potpredsjednik srbijanske vlade i koordinator službi sigurnosti Aleksandar Vučić izjavio je u petak da će nogometna utakmica Srbija-Hrvatska biti test koji će pokazati funkcionira li država te poručio da će svi koji prekrše zakon biti strogo kažnjeni.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Rezolucija o genocidu Vučić: ''Molio sam ljude u Republici Srpskoj da još jednom razmisle o svim svojim odlukama i potezima'' Stadion u Osijeku Večeras od 19 sati Što mislite o incidentima na stadionima: Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

>> VIDEO: Hrvati hvale srpsku policiju, na stadionu nikoga osim transparenta 'Vukovar'

'Danas imamo test o tome funkcionira li država. Nama se ne može dogoditi da dođete i nekažnjeno razbijete ploče s latiničnim pismom, ćiriličnim, ovim ili onim pismom. To je u Srbiji nemoguće', citira agencija Tanjug izjavu srbijanskog vicepremijera danas nakon poslovnog ručka koji je u hotelu 'Hyatt' organizirala američka gospodarska komora.

Vučić je istaknuo da je Srbija ozbiljna država s kojom nema igre, te da će oni koji misle suprotno 'biti sankcionirani jasno i žestoko'. Država ima obvezu jamčiti mir svakome tko dođe na utakmicu i tako će i biti, naglasio je srbijanski vicepremijer Vučić.

Nogometni savezi Srbije i Hrvatske prije su dogovorili da na oba susreta izostanu gostujući navijači.

On je i u četvrtak, nakon posjeta nogometašima Srbije u Staroj Pazovi, poručio da je država poduzela sve mjere kako bi utakmica dviju reprezentacija protekla mirno.

'Sve će proteći u redu i miru. Tko god se bude pokušao igrati s državom i napraviti nekakav cirkus bit će sankcioniran. Sve je na razini takozvanog prvog stupnja zaštite - angažirali smo helikoptere, konjicu, pripadnike sigurnosnih snaga, na svakih 100 metara smo postavili policajca', poručio je Vučić i s namjerom da ilustrira razinu sigurnosti pozvao 'roditelje da s djecom dođu na utakmicu i navijaju za Srbiju'.

Policija je ranije priopćila da će za tri obruča sigurnosti oko stadiona prije, tijekom i nakon utakmice biti angažirano više od 4.000 policajaca, pripadnika žandarmerije i specijalnih policijskih postrojbi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene