Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaoštravanje krize

Kličko: Krimski parlament provocira

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od glavnih ukrajinskih političkih dužnosnika, bivši svjetski prvak u boksu Vitalij Kličko je u četvrtak ocijenio da je odluka parlamenta Krima da traži pripojenje ukrajinskog poluotoka Rusiji velika provokacija.

To je 'velika provokacija i neustavno je', rekao je Kličko novinarima u Dublinu gdje sudjeluje na kongresu Europske pučke stranke kao i Julija Timošenko, bivša ukrajinska premijerka.

Pročitajte i ovo Vitalij Kličko Hoće li snositi posljedice? Dvije žene i djevojčica poginule u Kijevu u zračnom napadu, sklonište je bilo zaključano. Vlada prekorila gradonačelnika Klička Požar na Krimu Rat u Europi VIDEO/FOTO Apokaliptične scene na Krimu: Plameni jezici i stup gustog dima iznad luke i grada nakon napada dronom

'Ukrajina mora biti neovisna zemlja. Ovo što se događa u vezi Krima je provokacija', dodao je.

Jednoglasne odluke krimskog parlamenta da se pripoji Rusiji i o tome održi referendum za 10 dana dramatično su zaoštrile krizu u Ukrajini.

Vitalij Kličko i Julija Timošenko se trebaju obratiti zastupnicima Europske pučke stranke (EPP). Europska pučka stranka se sastala na kongresu u četvrtak i petak u Dublinu kako bi pokrenula kompanju za europske izbore u svibnju i imenovala svog kandidata koji će naslijediti predsjednika Europske komisije Jose Manuel Barrosa.

Obama: Sankcije će Rusiju skupo stajati

Bivši premijer Luksemburga Jean-Claude Juncker je favorit pred Francuzom Michelon Barnierom, sadašnjim europskim povjerenikom za financije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene