Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na ulicama Tel Aviva

Skandal u UN-u: Videosnimka seksa u službenom automobilu proširila se internetom, stigla i reakcija iz vrha organizacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica zaposlenika Ujedinjenih naroda u Izraelu suspendirana su nakon što se snimka seksa u službenom vozilu te organizacije proširila društvenim mrežama.

Automobil UN-a kretao se glavnom ulicom Tel Aviva. Dvojica muškaraca identificirana su kao zaposlenici Organizacije za nadzor primirja UN-a (UNTSO), a od četvrtka su obojica službeno stavljena na neplaćeni dopust.

Videosnimka traje 18 sekundi, a prikazuje muškarca u bijeloj odori, na stražnjem sjedalu UN-ova vozila, dok mu u krilu sjedi žena u crvenoj haljini. Drugi muškarac promatra ih s prednjeg sjedišta.

Snimka je nastala u ulici HaYarkon, u Tel Avivu. Internetom se proširila krajem lipnja. Suspenzije su bile primjerene "s obzirom na ozbiljnost optužbe o nepoštivanju standarda ponašanja koji se očekuju od međunarodnih državnih službenika", kazao je Stephane Dujarric, glasnogovornik generalnog tajnika UN-a.

UNTSO se "ponovno uključio u snažnu kampanju za podizanje svijesti kako bi podsjetio svoje zaposlenike na njihove obveze prema kodeksu ponašanja UN-a", dodao je. Njegova prva reakcija na videosnimku bila je da je ostao "šokiran i duboko uznemiren".

Izraelski mediji jednog od muškaraca identificirali su kao časnika iz Trinidada. UN to nije potvrdio ni demantirao, piše RT.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene