Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasnost za kupače

VIDEO Zbog najezde morskih pasa zatvorili plaže na Floridi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prekrasne pješčane plaže diljem južne Floride zatvorene su za sve kupače zbog nekoliko desetaka tisuća morskih pasa koji su se, mjesec dana kasnije od očekivanog, dali u redovitu migraciju s juga na sjever.

Vlasti na turistički popularnom jugu Floride zabranile su kupanje zbog nekoliko desetaka tisuća morskih pasa koji su zamijećeni u plićaku 50-ak metara od obale. Samo u Palm Beachu izbrojano ih je 15-ak tisuća.

Pročitajte i ovo Mađarski turist autom ušao u more Mađar na Viru "Dobro ga išamarati i gurnuti u more": Snimka s Jadrana izazvala bijes Ilustracija Građani bijesni Gradsko vijeće Splita na tematskoj sjednici o zagađenju kod Sjeverne luke

Stručnjaci kažu da je vrlo vjerojatno riječ o uobičajenoj migraciji tih opasnih životinja, koja je ove godine nastupila u pomalo neuobičajenom trenutku, oko mjesec dana kasnije no što se očekivalo. Morski psi svake zime iz voda kod Floride idu sjevernije do savezne države Sjeverne Karoline.

>> VIDEO Pogledajte što radi ova žena!

Na svim su plažama postavljene ploče s natpisima o zabrani kupanja, a za svaki slučaj diljem obale su raspoređeni i spasioci, koji paze da se netko nesmotren ili pretjeranog avanturističkog duha ne bi slučajno odvažio na rundu plivanja s morskim psima.

'Ljudi moraju paziti i poštivati upozorenja. Srećom, ovo je javna plaža i ima spasioce koji o svemu brinu. S morskim psima se ne bi smjelo igrati', kaže Elizabeth Horrowitz iz Palm Beacha, koja na jednoj od tamošnjih prekrasnih pješčanih plaža ima kuću.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene