Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Doživjela infarkt

VIDEO: Spasili joj život smrzavanjem i oživjeli je nakon dva dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žena koja je doživjela srčani udar, vraćena je nazad u život, ali tek nakon što je dva dana provela smrznuta u ledu.

Pročitajte i ovo Stanje na cestama O problemima na cesti Bura puhala i do 180 km na sat: "Vozači ne žele pratiti signalizaciju, prate GPS" Slika nije dostupna Preledeno i za Sibir Polarne hladnoće u Rusiji: Temperature padaju i ispod -50!

Amy Moore, 28-godišnja majka dvoje djece iz Sjeverne Karoline u SAD-u, ostala je bez bila punih 20 minuta, nakon čega su liječnici odlučili poduzeti drastične mjere. Kako bi njezin mozak spasili od teških oštećenja zbog nedostatka kisika, odlučili su spustiti njezinu tjelesnu temperaturu na 33.88 stupnjeva Celzijusa, što je znatno niže od normalne tjelesne temperature.

>> Kako spriječiti doživotne ožiljke na srcu?

Njezin mozak na toj temperaturi zapao je u stadij mirovanja, te se na taj način spriječilo oštećenje mozga uzrokovanom nedostatkom kisika iz krvi, uzrokovanim zatajenjem srca. Kirurzima je ta procedura dala dovoljno vremena da njezino oštećeno srce poprave i vrate ga u funkciju.

Pun oporavak

Srčani udar doživjela je 14. listopada, a dva dana nakon toga bila je omotana ledenim pokrivačem i ubrizgavana joj je ledena otopina, nakon čega su liječnici odlučili kako joj je srce dovoljno snažno da je mogu povratiti nazad u život. Polako su je odmrzavali, a osim gubitka određenog dijela pamćenja (koje nije navedeno) i iako je bila klinički mrtva punih 20 minuta, liječnici joj prognoziraju pun oporavak.

'Bila je u groznom stanju. Svi smo se uplašili za nju', rekao je njezin suprug Jacob, prenosi Daily Mail.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene