Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatna sreća

VIDEO: Snimio kako ga nosi snježna lavina i preživio!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovački 'freeride' snowboarder za dlaku je izbjegao smrt, nakon što ga je u Tatra planinama odnijela i zatrpala snježna lavina.

Gerhard Gašparović, 29-godišnjak iz Bratislave, ne samo da je preživio nesreću, već je sam sebe iskopao iz snijega te čitav događaj snimio kamerom postavljenom u njegovim skijaškim naočalama, prenosi slovačka televizija Markiza.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Slovačkoj zbog vladine politike prema Rusiji Jačanje veza s Rusijom Slovaci izašli na ulice, bijesni na premijera: "Akcije Vlade prelaze sve granice!" Ilustracija tragedija u francuskoj U poznatom skijalištu poginulo najmanje četvero skijaša, progutala ih lavina

Gašparević se bezbrižno spuštao padinom, niti ne sluteći, što će ga snaći, a tad je krenula lavina i ponijela ga točno prema jednom grebenu, kojeg je za dlaku izbjegao. 'Usta su mi bila puna snijega. Pokušao sam preživjeti', rekao je taj instruktor snowboardinga. Osjećaj bespomoćnosti, nakon što ga je pokupila lavina, nikako nije mogao pretočiti u riječi, već je samo istaknuo kako je to bio zastrašujući osjećaj.

'Motalo mi se kroz glavu hoće li me ikad pronaći nakon toga. Pokušavao sam cijelo vrijeme držati ruke iznad glave', istaknuo je Gašparević. Imao je i puno sreće, jer je iz svega izašao samo s manjim ozljedama, a da pritom nije doživio nikakav lom na tijelu. 'Naravno da nemamo devet života, ali ja imam puno sreće. Ovo doživljavam kao veliko upozorenje samom sebi', zaključio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene