Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na rubu suza

VIDEO Snažan govor ukrajinske novinarke potresao i Johnsona: ''Naša djeca štite NATO od bombi''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šesti je dan ruske invazije na Ukrajinu. Emotivni prizori obilaze svijet, a na današnjoj press konferenciji ukrajinska novinarka je emotivnim i dramatičnim istupom

Na konferenciji za medije u Varšavi, ukrajinska novinarka je kroz par emotivnih pitanja potresla i britanskog premijera Borisa Johnsona. Njezin govor širi se društvenim mrežama.

''NATO se ne želi braniti jer se NATO boji Trećeg svjetskog rata, ali on je već počeo i tamo su ukrajinska djeca ta koja preuzimaju udarac'', istaknula je ukrajinska novinarka Daria Kaleniuk.

"Govorite o još sankcijama, premijeru, ali Roman Abramovič nije sankcioniran, on je u Londonu, njegova djeca nisu u bombardiranju, njegova djeca su tamo u Londonu", kazala je novinarka.

''Tražimo zonu zabrane letova. Čujemo odgovor da će to izazvati treći svjetski rat, ali koja je alternativa, premijeru? Naša djeca, umjesto aviona, štite NATO od svojih projektila i bombi. Koja je alternativa za zonu zabranjenog leta?'', upitala ga je novinarka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna koji mu je cilj? Vojni analitičar objašnjava što Putin namjerava s ogromnim konvojem tenkova: "Počeli su napad s 30 posto snaga, a sad..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dobar dečko I pas je na prvim linijama obrane: Snimka iz Ukrajine postala hit na društvenim mrežama

Dodala je, na rubu suza, da su djeca ruskog ogligarha razbacana po Europi u vilama.

''Rekao sam Volodimiru Zelenskom, mislim nekoliko puta. Nažalost, implikacija toga je da će Ujedinjeno Kraljevstvo biti angažirano u obaranju ruskih zrakoplova, u izravnoj borbi s Rusijom. To nije nešto što možemo učiniti ili što smo zamislili i mislim da bi posljedice toga bilo doista vrlo teško kontrolirati", odgovorio je Johnson.

Podsjetimo, u današnjem dramatičnom obraćanju, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da će zbog zločina nad civilima u Harkivu Rusija odgovarati pred međunarodnim sudom.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene