Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pobjegao iz zemlje

VIDEO Ruski vojnik na aerodromu poderao dokumente i bacio ih u WC: "Putine, odje*i"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pavel Filatjev, prvi aktivni pripadnik ruske vojske koji je javno kritizirao invaziju na Ukrajinu i napustio zemlju, objavio je video na kojem trga svoje osobne dokumente u znak protesta te ih baca u WC.

Početkom kolovoza prvi aktivni pripadnik ruske vojske Pavel Filatjev progovorio je protiv sukoba u svjedočanstvu od 141 stranice. To je objavio na profilu na društvenoj mreži VKontakte, a onda je pobjegao iz Rusije.

Kada je došao u Pariz, na aerodromu je u znak protesta poderao svoje dokumente i sve snimio.

"Živiš cijeli život u Rusiji, a nikoga nije briga za tebe. Ljudski život ništa ne vrijedi. A ovaj rat u Ukrajini, neću ići u detalje, ondje su umirali naši mladići, a ja još uvijek ne znam zašto!

Sada sam emotivno rastrgan i bijesan. Čovjek želi napraviti nešto za svoju domovinu, voli svoju zemlju. S druge strane, imamo vladu koju je baš briga", istaknuo je.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Krv koja teče "Danas nije moj dan": Prosvjednici u Moskvi snažnom porukom Putinu pokvarili praznik

"Ovo su moji dokumenti. Potvrda da sam veteran, je*e mi se. Moja vojna iskaznica, je*e mi se. Moja ruska putovnica, je*e mi se i za nju. Strana putovnica. Vidite, to je sve hrpa smeća", kazao je Filatjev.

Poderao ih je i bacio u WC. "Volim Rusiju, volim Ruse. Ali Putin nije Rusija, naša vlada nije Rusija. Putine - odje*i!" poručio je Filatjev.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene