Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ništa od ostavke

'Pušio sam crack, ali ne znam točno kada jer sam bio mrtav pijan'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Toronta Rob Ford priznao je da je pušio crack, a kasnije je na rubu plača objavio da nema namjeru podnijeti ostavku jer naprosto obožava biti gradonačelnik.

Gradonačelnik Toronta Rob Ford odbio je, nakon današnjeg priznanja da je pušio crack, podnijeti ostavku na svoju funkciju. U izjavi koju je dao pred gomilom okupljenih novinara, na rubu plača je rekao da su pred njim važne odluke te da Toronto s njim na čelu mora ići dalje, a da su sljedeći izbori na rasporedu krajem listopada sljedeće godine.

Pročitajte i ovo Lana i Zayn poginuli su, majka i stariji brat bore se za život tragedija u Americi VIDEO Pijana vozačica zabila se u ljude koji su slavili dječji rođendan: Poginuli su Lana (8) i njezin brat, puno je ozlijeđenih Slika nije dostupna Bizarni ispad VIDEO Gradonačelnika na cracku snimili kako prijeti UBOJSTVOM!

Rob Ford je u jednoj ranijoj izjavi u utorak priznao da je pušio crack, ali je istovremeno kazao da je u tom trenutku bio toliko pijan da se ni ne sjeća kada se to točno dogodilo.

'Da, pušio sam crack. Ali jesam li ovisnik? Ne. Jesam li ga probao? Vjerojatno tijekom jedne od pijanki, najvjerojatnije prije nekih godinu dana', rekao je Ford novinarima.

>> Gradonačelnik koji puši crack ispričao se 'za sve svoje pogreške'

Priznanje stiže nakon što je prošlog tjedna policija u najvećem kanadskom gradu objavila da je došla u posjed snimke na kojoj muškarac jako nalik Fordu puši crack.

Lokalne su dnevne novine prije nekoliko mjeseci pisale o toj snimci. Nekoliko ju je novinara vidjelo, ali tada nigdje nije objavljena jer redakcije za nju nisu htjele dati novac koji je tražio narkodiler, u međuvremenu identificiran kao bivši Fordov vozač.

Gostujući u programu jedne radijske postaje, Ford se jučer sugrađanima ispričao zbog svojih 'pogrešaka', ali tada još nije priznao da je konzumirao drogu. Prije toga je u više navrata demantirao da je crack ikada probao. Od policije je zatražio da spornu snimku čim prije da na uvid javnosti.

U današnjem je susretu s novinarima inzistirao da nije ovisnik te da se zapravo ničega ne sjeća.

'Da, griješio sam. I sve što sada mogu je ispričati se i krenuti dalje. Ne znam, ljudi... Sve što mogu reći je da sam griješio. A i vi stalno govorite o alkoholu... Da, bilo je nekoliko izoliranih slučajeva. Bilo je trenutaka kada sam bio mrtav pijan, zato i želim vidjeti što je na snimci. Želim da je svi građani pogledaju. Baš bih je htio vidjeti. Iskreno, ni ne sjećam se da me netko snimao pa me baš zanima u kakvom sam to stanju bio. I to je to. Ne znam što bih vam još rekao', kazao je Ford.

Zatim je ustvrdio da nije lagao. 'Ne, nisam lagao. Vi mi niste postavljali prava pitanja. Ne, nisam ovisnik, ne konzumiram droge. Činio sam greške u prošlosti i sve što mogu je ispričati se. Ali što je, tu je, prošlost se ne može promijeniti. Mogu se ispričati svojoj obitelji, prijateljima, kolegama i svim sugrađanima. Rekao sam vam, to se dogodilo prije nekih godinu dana, ne znam točno kada. Zato i želim vidjeti snimku. Nakon raznih stanja u kojima ste me vidjeli, baš me zanima na što sam ličio tada. To je problem', dodao je još gradonačelnik Toronta, nakon čega se nervozno okrenuo od novinara i otišao.

U međuvremenu je Reuters izvijestio da se očekuje Fordov novi izlazak pred novinare. Mnogi su to protumačili kao objavu njegove ostavke, no gradonačelnik je sve šokirao.

Jedva susprezao suze

'Znam da sam sve u gradu osramotio i bit će mi zauvijek žao zbog toga. Samo se jednu osobu možđe za to okriviti, a to sam ja. Znam da je priznanje greške bila prava stvar i sada osjećam da mi je s ramena pao teret težak tonu', kazao je Ford.

Jedva susprežući suze rekao je da se nada da nitko neće morati prolaziti kroz ono što je on prolazio. 'Znam da nije u redu to što sam učinio, priznanje je najteža i najsramotnija stvar koju sam ikada morao učiniti. Ljudi, nemam više što kriti. Učinio bih sve, bilo što da promijenim prošlost, ali prošlost je prošlost i moramo ići dalje', dodao je gradonačelnik, obećavajući da svoje 'greške' baš nikada više neće ponoviti.

'Tajio sam sve svima'

'Tajio sam ovo od svoje obitelji, svog brata Douga, svojih podređenih i svojih kolega jer me bilo sram. Ne mogu učiniti ništa drugo osim ispričati se', dodao je.

Ford je napomenuo da je svjestan kako mora ponovno zadobiti povjerenje svojih sugrađana, no o ostavci ni ne pomišlja. 'Obožavam svoj posao, obožavam poreznim obveznicima štedjeti novac i obožavam svoj grad. Obožavam biti vaš gradonačelnik', rekao je na nemali šok okupljenih, s obzirom da su mnogi njegovu izjavu protumačili kao objavu silaska s funkcije.

'Bog blagoslovio Toronto, izbori su za godinu dana'

'Važan je posao pred nama i važne su odluke pred nama. Zbog poreznih obveznika moramo se vratiti poslu odmah, moramo dozvoliti Torontu da ide dalje. Izabran sam da obavim posao i to je točno što ću nastaviti raditi', rekao je i podsjetio da su sljedeći izbori u gradu zakazani za 27. listopada 2014. godine. 'Želim da građani ovog grada tada odluče žele li da im Rob Ford bude gradonačelnik', kazao je.

Kada je na kraju rekao 'Bog blagoslovio građane Toronta', dvoranom u kojoj je davao izjavu prolomio se ciničan smijeh nekolicine novinara.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene