Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbor 'Bijele rukavice'

VIDEO: Pjevanje na znakovnom jeziku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbor 'Bijele rukavice' je neobičan program u Venezueli u kojem sudjeluju djeca i mladi s raznim vrstama invaliditeta.

Kada zbog počne pjevati, tek rijetki pjevaju naglas, a ostali potiho, svi noseći bijele rukavice, muziku stvaraju na znakovnom jeziku. Gluhi članovi zbora vježbaju zajedno sa slijepima i mentalno zaostalima koji sviraju trubu, klavir i bongo bubnjeve. Oni koji pjevaju naglas boluju od Downova sindroma, autizma ili su u invalidskim kolicima.

Pročitajte i ovo Anđeli pred zatvaranjem: Traže pomoć - 4 Splitski Anđeli pred bankrotom Udruzi koja brine o djeci s poteškoćama u razvoju prijeti zatvaranje: Država im poslala dva dezinficijensa i paketić maski Slika nije dostupna Najtraženija roba Koronavirus na maskama i rukavicama ostaje do 72 sata, doznajte kako ih možete sigurno odložiti nakon korištenja

Muzički program za osobe s invaliditetom s radom je započeo 1995. u gradu Barquisimetu, no brzo se proširio po cijeloj Venezueli. Mnoga djeca i tinejdžeri u tom hvale vrijednom programu uče svirati violinu, gitaru i ostale instrumente, a sviraju apsolutno sve - od Brahmsa do Rubena Bladesa.

'Gdje god dođemo svi su impresionirani. Plješću im zbog toga što rade i trude se i onoga što su postigli', kazao je osnivač programa, profesor Johnny Gomez.

Zbor 'Bijele rukavice' osvojio je nagrade i u Italiji i Velikoj Britaniji, a nastupali su i s poznatim osobama poput Simona Rattlea, dirigenta Berlinske Filharmonije. Više od 1.800 učenika, od kojih je 500-tinjak gluhih, sudjeluju u ovom muzičkom programu koji se provodi u 21 centru diljem Venezuele. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene