Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Herojski pothvat

VIDEO Pilot se onesvijestio, prisilno slijetanje izveo putnik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pilotu manjeg aviona usred leta je pozlilo te se onesvijestio. Njegov jedini suputnik, koji avionom nikada nije upravljao, uspio je prisilno prizemljiti letjelicu.

Dvojica muškaraca, pilot i putnik, uzletjela su u utorak manjim avionom na sjeveru Engleske na kraći kružni let. Pri povratku je pilotu usred leta pozlilo te se onesvijestio.

Pročitajte i ovo Akrobatska skupina Krila Oluje Zadarska županija Akrobatski letovi na hrvatskom nebu: Letačke skupine Krila Oluje i Red Arrows ujedinile su se povodom značajne obljetnice Slika nije dostupna Snažno nevrijeme VIDEO Dramatični prizori u poznatoj zračnoj luci: Zbog bujice tisuće ljudi bez leta, nebom bljeskale munje

Njegov je suputnik i prijatelj uspio nazvati kontrolu leta u Humbersideu, koja je u rekordnom roku pronašla dvojicu instruktora leta te ih spojila s putnikom kako bi mu dali upute za prisilno slijetanje.

>> VIDEO Evo kako su putnici nagradili pilota nakon prisilnog slijetanja

Korak po korak naveli su ga na uspješno prizemljenje, premda nema nikakvog pilotskog iskustva. Muškarac nije ozlijeđen, a onesviješteni je pilot prebačen u bolnicu gdje je kasnije preminuo. Uzroci njegove smrti još se utvrđuju.

'Mislim da bi se avion bez naših uputa jednostavno srušio i to bi bilo to', kaže Rob Murray, jedan od dvojice instruktora koji je pomagao putniku u prisilnom slijetanju.

'Triput je udario u tlo, čulo se malo buke i onda je letjelica stala', ispričao je svjedok Stuart Sykes.

Prijatelj preminulog pilota i putnika Richard Tomlinson za BBC kaže da je prisilno slijetanje izvedeno herojski.

'Da netko tko nije pilot, nego samo ide po aerodromima i povremeno putuje, preuzme kontrolu nad letjelicom... To je fenomenalno', kazao je Richard.

Za preminulog pilota kaže da je bio jako iskusan. 'Baš smo prošlog tjedna sva trojica popili čaj i popričali. Obojica su imali smisao za humor i bili su ugodno društvo. Jako tužna vijest', rekao je još Tomlinson.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene