Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Amaterski snimak tragedije

VIDEO Strašan trenutak sudara helikoptera u kojem su poginule sportske zvijezde

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U tijeku je istraga nesreće u Argentini u kojoj je poginulo 10 osoba.

Nastavlja se istraga uzroka tragične helikopterske nesreće u kojoj je prekjučer u Argentini poginulo 10 osoba, među kojima tri velike francuske sportske zvijezde. Njihovi kolege odaju im počast. U međuvremenu su objavljene amaterske snimke nesreće.

Uzrok ovog sudara još nije poznat. Provjerava se mogućnost ljudske pogreške. Kolege dvojicu argentinskih pilota opisuju kao veoma iskusne. Jedan je helikopterima upravljao više od tri desetljeća. Istražitelji još pročešljavaju mjesto nesreće.

Pročitajte i ovo Autobus Flixbusa koji se prevrnuo u blizini Leipziga Utvrđuje se uzrok nesreće Protiv vozača Flixbusova autobusa vodi se istraga: Osumničen je za ubojstvo iz nehaja Policijskim automobilom udarili dijete na romobilu na zagrebačkom Jarunu Nesreća u Zagrebu Policajci automobilom udarili dijete (10) na romobilu: Zadržano je u bolnici, doznali smo težinu ozljeda

'Tu su stručnjaci sa svih područja, uključujući dvojicu za helikoptere, kao i mehaničar. Oni će nastaviti rad na mjestu nesreće koliko god smatraju potrebnim i prikladnim', rekla je glavna argentinska istražiteljica Ana Suarez.

Sportske zvijezde poginule u sudaru helikoptera

U istragu su se uključili i francuski stručnjaci.

'Skupina istražitelja koja je na mjestu nesreće, u ovom slučaju argentinskih, nadležna je za vođenje istrage. Druge zemlje koje su umiješane podrijetlom žrtava ili vozila mogu poslati predstavnike koji će surađivati u istrazi. Francuski tim je na putu i mi ih čekamo', objasnila je Suarez.

Tijela pilota kao i osmero francuskih državljana, među kojima i tri sportske zvijezde prebačena su u mrtvačnicu. U Argentini su bili zbog snimanja avanturističkog reality showa.

'Slomljeni smo. Izgubili smo osam članova tima, uključujući sportaše i tehničko osoblje. Ekipa je decimirana, tužna, prestravljena', rekao je voditelj showa Louis Bodin.

Reakcija na pogibiju slavnih sportaša - 'Tresem se, užasnut sam!'

Francuski sportaši stradalim kolegama odali su počast u sjedištu nacionalnog sportskog instituta. Živote su izgubili 25-godišnja trostruka osvajačica olimpijske medalje u plivanju Camille Muffat, 57-godišnja Florence Arthaud - jedna od najpoznatijih svjetskih jedriličarki te još jedan nositelj olimpijske medalje, 28-godišnji boksač Alexis Vastine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene