Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Finalno izvješće policije

VIDEO Objavljene potresne snimke poziva i razgovori s djecom koja su preživjela masakr!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija u Newtownu objavila je puno izvješće o jednom od najgorih masakra u povijesti SAD-a.

Policijski dokumenti koji broje gotovo 7.000 stranica dočaravaju teror koji su proživjeli učenici Sandy Hook škole u Newtownu kada je u prosincu prošle godine Adam Lanza ubio 26 ljudi, među kojima je bilo 20 djece.

Pročitajte i ovo Tsyren-Dorzhi Tsyrenzhapov Putin ga pomilovao Monstrum koji je žrtvinu odrubljenu glavu bacio kroz prozor zgrade pomilovan da bi se borio u Ukrajini, na slobodi je ponovno napao Ilustracija što se dogodilo? Ubojica mladog Splićanina na hitnu dovezen s ozljedama glave i čeljusti: Prebacili ga u drugi zatvor

Objavljeno izvješće sadrži fotografije škole neposredno nakon masakra, intervjue s djecom koja su proživjela horor, ali i snimke poziva u pomoć. Policija je tijekom razgovora s djecom posebno bila oprezna i od svakog su roditelja zatražili dopuštenje za razgovor. Na kraju razgovora, svako je dijete dobilo knjigu kako bi im pomogla da se suoče s onim što su vidjeli toga dana, piše Daily Mail.

Prema izvješću, jedan od dječaka je došao u postaju u pratnji roditelja i policiji kazao 'da je sve vidio'. Dječak je kazao da je 'loš čovjek' iznenada došao u njihov razred te da je 'nosio vojničku odjeću'. Kazao je i da je vidio da mu je učiteljica upucana i da je znao da je mrtva.

Lanza je navodno i pucao u dijete, ali je promašio i pogodio stvar koju je držao u ruci. Dječak je zatim istrčao iz škole, a putem je vidio tijelo ravnateljice škole prekriveno krvlju.

PROFIL DJEČAKA UBOJICE Izvješće otkriva što je radio Lanza prije pokolja u školi

Drugi je učenik policiji ispričao kako je izvan razreda čuo glasne zvukove i da je isprva mislio da netko udara čekićem. Kako je ispričao, vrata učionice su se odjednom otvorila te je ušao' visoki i mršav dečko' (Lanza) i upucao jednu djevojčicu koja je samo pala na pod. Ostali su učenici vrišteći istrčali iz učionice.

S policijom je trebala razgovarati i jedna djevojčica iz razreda učiteljice Lauren Rosseau. Ona je, naime, jedina iz tog razreda preživjela masakr. Kada su policajci ušli u sobu, 6-godišnja djevojčica je rekla da se boji i da želi ići kući.

Objavljene su i snimke potresnih poziva u pomoć iz škole tijekom Lanzinog divljanja. Među njima je i snimka razgovora s jednom učiteljicom koja se s grupom 5-godišnjaka uspjela sakriti i pozvati pomoć. 'Nalazim se u Sandy Hook školi. Netko je pucao iz pištolja. Krvarim, moja noga krvari! U vrtiću sam... On je u hodniku, tko god da jest. O Bože, čula sam pucnjavu', govorila je uplašena žena preko telefona.

Objavljena je snimka poziva još jedne učiteljice koja se zaključala u učionicu s 16 učenika. 'Hitno trebam pomoć. U razredu sam s djecom. Ne vidim nikoga, vrata su zaključana, ali zvukovi su još uvijek isti', kazala je.

Puštanje snimki u javnost podiglo je veliku prašinu, posebice među roditeljima djece koja su proživjela taj horor. Tužitelj koji je zadužen za istragu masakra u školi u Newtownu Stephen Sedensky je, također, jednom prilikom kazao da objavljivanje snimki moglo biti bolno za obitelji žrtava te da je to maltretiranje preživjelih koji zaslužuju posebnu zaštitu kao žrtve zlostavljanja.

Usprkos protivljenju roditelja i tužitelja, Državno tužiteljstvo je objavilo šest snimki. Među njima je i snimka na kojoj se jasno može čuti kako je Lanza pucao dok je hodao kroz učionice.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene