Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon cjepiva protiv H1N1

VIDEO: Nakon cijepljenja može hodati samo unatrag

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Desiree Jennings, 25-godišnja Amerikanka, ubrzo nakon cijepljenja protiv nove gripe dobila je napadaje grčeva mišića te joj je dijagnosticirana distonija.

Desiree Jennings tvrdi da zbog cjepiva protiv nove gripe pati od neurološkog poremećaja. Prije nego se cijepila, Jennings je bila navijačica, zdrava i aktivna mlada žena, piše examiner.com. Deset dana nakon što je primila cjepivo, kako sama tvrdi, počeli su njezini problemi. Bila je hospitalizirana zbog napadaja dva puta, a kasnije joj je dijagnosticirana distonija, bolest za koju nema lijeka.

Pročitajte i ovo Dijana Mayer Stigla u Hrvatsku Epidemiolozi pozvali na cijepljenje protiv gripe, ali uz jednu bitnu preporuku: "Smatramo da je bolje pričekati..." Slika nije dostupna Vrhunac gripe očekuje se sredinom siječnja Građani se sve više cijepe, zabilježeno nekoliko stotina oboljelih

To je rijedak neurološki poremećaj koji uzrokuje grčenje mišića. Osim toga, djevojka ima problema s hodanjem. Naime, sada može bezbolno trčati unaprijed, ali hodati samo unatrag. Iako bolove osjeća i dok hoda unatrag, kaže da manje problema s bolovima ima dok trči. Njezin je liječnik potvrdio da ima distoniju, ali ne i da može dokazati poveznicu između poremećaja i cjepiva koje je primila protiv nove gripe. 'Imala sam simptome gripe, pa sam se cijepila', rekla je Jennings te dodala kako joj je ovo sada potpuno uništilo život.


 

 

Hoćete li se cijepiti protiv svinjske gripe?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene