Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Manuel Uribe provozao se gradom

VIDEO: Najdeblji čovjek na svijetu postao mobilan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Meksikanac Manuel Uribe, jedan od najdebljih ljudi na svijetu izašao je na vožnju u posebno prilagođenom kamionetu.

Uribe, koji je težio kao manji kamion, skoro pola tone, izgubio je oko 200 kg od ožujka 2006. primjenjujući dijetu koja se sastoji od voća, omleta od bjelanjaka, ribe, piletine, povrća i kikirikija. 'S ovim prilagođenim vozilom mogu izaći van na vožnju, na posao ili u crkvu. Pomaže mi da budem mobilan, i sve je puno lakše. To je kao da imam kolica', kaže Uribe.

Pročitajte i ovo Problem debljine u Hrvatskoj - 2 Istraživanje Europske inicijative Svako treće dijete u Hrvatskoj ima ozbiljan zdravstveni problem: Adekvatno ga ne prepoznaju ni roditelji ni liječnici obiteljske medicine Slika nije dostupna Nakon pet godina prvi put izašao iz kuće

>> VIDEO: Najteži čovjek na svijetu kupio auto

Još uvijek u nemogućnosti da samostalno hoda, krenuo je u vožnju u društvu svoje nove supruge, Claudie Solis, s kojom se oženio prošle godine. Iz kreveta pričvršćenog na kamionet mahao je znatiželjnim prolaznicima. Garaža u njegovoj kući također će biti prilagođena za ovo specijalno vozilo kako bi Uribe mogao ići na posao.

Meksikanac je većinu 1990-tih proveo jedući pizze i hamburgere u SAD-u gdje je radio. Ovisan o brzoj hrani dosegao je težinu od nevjerojatnih 460 kg koja mu je donijela titulu najtežeg čovjeka na svijetu i mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda. Uplašen za svoje zdravlje, ipak se podvrgao operacijama i specijalnoj dijeti te uspio isto tako senzacionalno smršaviti. Cilj mu je doći na željenu težinu od oko 110 kilograma do 2010.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene