Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zemljin sat'

VIDEO: Mrak za Zemlju, hoćete li se pridružiti?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ugasiti svjetla na sat vremena tijekom jednog dana za očuvanje Zemlje i to u 134 zemlje veliki je poduhvat. Svjetska ekološka akcija 'Sat za Zemlju' ugasila je prvo svjetla u Australiji.

Između 20:30 i 21:30 sati po lokalnom vremenu svijetla su ugasili brojni stanovnici u svojim kućama, ali i poslovne zgrade.

Pročitajte i ovo Posljednji prosvjed socijalni radnici organizirali su 2019. godine Imaju 12 zahtjeva Socijalni radnici najavili prosvjed: Smrt dječaka iz Slavonskog Broda kap je koja je prelila čašu Ilustracija Dovoljan je jedan poziv Nema potrebe da stari automobili završe u prirodi ili trunu po dvorištima: Pogledajte kako na njima možete zaraditi

Cilj misije je, kako stoji na internetskoj stranici inicijatora, 'zaustaviti uništavanje zemljinog okoliša i izgraditi budućnost u kojoj će ljudi živjeti u skladu sa prirodom', piše Reuters.

>> Dan planeta Zemlje: 'Milijarda zelenih djela'

'U samo pet godina inicijativa je značajno narasla. 134 zemlje sudjeluju. Nije važna ni rasa, ni religija, ni geografske granice', rekao je Andy Ridley, suosnivač inicijative. 'To je jedan sat u danu, jednom na godinu', dodao je.

Inicijativi se pridružila i Hrvatska, koju se također poziva na gašenje svjetala između 20.30 i 21.30 za svima nam zajednički i jedan jedini dom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene