Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što je to?

VIDEO Misteriozan teretnjak Googlea kojeg ne možete naći ni na Googleu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Misteriozni teretnjak Googlea plovi prema području kalifornijske delte, nakon što mu je bilo naređeno da napusti San Francisco.

Neobičnog izgleda, četverokatno plovilo, napravljeno od recikliranih brodskih kontejnera, napustilo je Treasure Island, nakon što je Google od regulatornih tijela dobio obavijest da nema dozvolu da ga sagradi ondje, javlja AP.

Pročitajte i ovo Nasukan brod u luci Raši Zbog vremenskih prilika Kod ulaza u luku Rašu nasukao se brod: Ministarstvo otkrilo u kakvom su stanju članovi posade Ilustracija Tragedija u Mozambiku Bježali od epidemije, ukrcali se na brod koji je potonuo, poginulo više od 90 ljudi

Google kaže da će ovaj neobični teretnjak poslužiti kao interaktivni tehnološki centar nakon što ga dovrše. Međutim, o njegovoj svrsi se nagađa nadaleko i naširoko. Među najpopularnijima nagađanjima jest da Google gradi brod za tulume ili trgovinu na vodi.

Novi dom plovila bit će Stockton, grad koji je smješten oko 80 milja istočno od San Francisca na riječnoj deli Sacramento-San Joaquin.

Ovo je Googleov telefon budućnosti!

Luka Stockton ne spada pod jurisdikciju zaljeva San Francisco, pa je teretnjak ondje pronašao svoj novi dom. Direktor luke, Richard Aschieris, rekao je da je dolazak teretnjaka bio uzbudljiv trenutak za grad. 'Ovo se ne događa svaki dan. Zapravo, rekao bih da je ovo najvidljivije plovilo koje je uplovilo u deltu', kaže Aschieris.

Dodaje kako je dogovor da teretnjak ondje bude usidren šest mjeseci, ali ovisi o Googleu koliko će ga ondje htjeti zadržati.

Najave i intrige oko teretnjaka od kada je prvi put primijećen u jesen prošle godine, izvor je zabavnih nagađanja za Google, koji je izdao razigranu izjavu o svom neobičnom plovilu.

'Bilo je to zabavnih šest mjeseci za naše plovilo i dosadilo mu je da ima toliko pažnje, pa ga premještamo u Stockton gdje će se malo odmoriti, uživati u ukusnim gradskim šparogama i toplijoj klimi prije svog sljedećeg poglavlja', našalio se Google.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene