Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba za život

Misica pretrpjela unutarnje krvarenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
20-godišnja brazilska misica Mariana Bridi da Costa još se bori za život. Zbog akutne infekcije liječnici su joj morali amputirati ruke i stopala. Doznajemo da je bakterija koja ju je napala dobro poznata i hrvatskim stručnjacima. Ima je u gotovo svim bolnicama, iznimno je otporna, a slučaj ljepotice iz Brazila najstrašnija je potvrda koliko je opasna ako se ne liječi na pravi način!

Internetska stranica 20-godišnje manekenke Mariane Bridi da Costa pretrpana je porukama potpore iz cijelog svijeta, čak i iz Hrvatske! Još uvijek se bori za život nakon što su joj liječnici, zbog teške upale, u svega nekoliko dana morali amputirati stopala i ruke. Pretrpjela je i unutarnje krvarenje, a za sve je kriva opasna bakterija pseudomonas aureginoza koju su liječnici prekasno otkrili.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Miss parlamenta FOTO Zakuhalo u Skupštini: Najzgodnija političarka objavila seksi fotografiju Slika nije dostupna 'Super brod' VIDEO Ova će mrcina konačno maknuti Costa Concordiju

'Radi se o bolničkoj bakteriji koja je vrlo otporna na sve antibiotike. Iz tog razloga iz jednostavne upale vrlo brzo može doći do komplicirane upale, a u kasnijoj fazi i do urosepse.', izjavio je specijalist urolog Neven Kapun.

>> Misica i dalje kritično, traže se davatelji krvi

>> VIDEO: Misici iz Brazila amputirane ruke i stopala

Pretpostavlja se da je to bio slučaj i kod mlade Brazilke. Organizam je u kratkom vremenu pretrpio veliki šok, a kisik više nije dopirao do njezinih stopala i ruku te je amputacija je bila neophodna da bi joj se spasio život. Obitelj joj nema novca za skupe proteze, pa će trebati i novčanu pomoć.

A psihijatri upozoravaju na duševne patnje: 'Oni se mogu osjećati depresivno, mogu biti uplašeni, mogu izgubiti samopouzdanje i povjerenje u sebe same. Apsolutno mogu izgubiti volju za životom.', potvrdio je predstojnik Klinike za psihologiju Danijel Buljan.

Mariana se uza sve poteškoće ipak hrabro bori za život. Obitelj i dalje apelira na darivanje krvi te zahvaljuje na potpori i molitvama.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene