Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukobi u Bahreinu

VIDEO: Hladnokrvno upucali nenaoružane prosvjednike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sukobi u Bahreinu i dalje se nastavljaju. Prosvjednici i dalje traže smjenu vlasti, a snage sigurnosti pucaju na prosvjednike.

Najmanje 6 ljudi je ubijeno, a stotine su ozlijeđene u dosadašnjim sukobima, a amaterske snimke koje su se pojavile pokazuju kako vojska bez većih razloga pucaju na prosvjednike.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Cijene nafte u padu RATOVANJE JE SKUPO Prvi put u povijesti arapske zemlje uvode porez za građane Slika nije dostupna Kako protiv IS-a? Koalicija za borbu protiv Islamske države: 'Ključno je imati Tursku za stolom'

>> Bahrein: 'Vojska je pucala na prosvjednike'

>> Bahrein: Tenkovima na prosvjednike

Prosvjednici su se bez oružja uputili ulicom prema vojnim tenkovima, a u jednom trenutku počela je pucnjava. Na ulici je ostao ležati veći broj ozlijeđenih koje su prosvjednici odmah odnijeli da bi im se pružila medicinska pomoć. Nije poznato je li bilo mrtvih u ovom incidentu.

Inače, bahreinski kralj ponudio je nacionalni dijalog sa svim strankama. No glavni šijitski blok ponudu je odbio.

'Mislimo da ne postoji ozbiljna volja za dijalogom jer je vojska na ulicama', rekao je Ibrahim Matar, član Vefaka, glavnog šijitskog oporbenog bloka koji je u četvrtak napustio parlament.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene