Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eksperiment u New Yorku

Djevojci, koja je 10 sati hodala ulicom i sve snimala, prijete na društvenim mrežama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Shoshana Roberts 10 je sati hodala Manhattanom.

Jedna je glumica odlučila cijeli svijet upozoriti na problem uznemiravanja koje žene doživljavaju svaki dan. U tome joj je pomogla organizacija koja se bori sa zlostavljanjem na ulici. Sakrili su kameru, djevojka je krenula hodati ulicama New Yorka, i doživjela nevjerojatne stvari. Neprestana dobacivanja, komentari, ali i uvrede - sve to žene proživljavaju, a o tome se gotovo ne govori.

Pročitajte i ovo Ilustracija užas u susjedstvu Svećenik uznemiravao djevojčicu: "Lijepa si. Kraj sebe trebaš imati starijeg i iskusnijeg muškarca" Ilustracija - 1 PRAVO I PRAVDA Pravni šamar za policajku koja je tužila državu zbog sporne presude: "Ona je šest sati bila izložena verbalnom, neverbalnom i fizičkom uznemiravanju"

Shoshana Roberts snimila je video u kojem je pokazala količinu uznemiravanja s kojim se žene svakodnevno susreću u javnosti. Njezin video donio joj je podršku, ali i prijetnje smrću i silovanjem.

O prijetnjama djevojci izvijestila je organizacija Hollaback koja stoji iza videa. Nakon 108 neželjenih komentara koje je dobila hodajući gradskim ulicama, Shoshana je sada suočena s maltretiranjem na internetu. Prijete joj silovanjem, optužuju je za rasizam i poručuju da je trebala osmjehom uzvratiti na dobacivanja, javlja Metro. 

Navodne prijetnje silovanjem u javnost su izašle kada ih je Hollaaback spomenuo na Twitteru uz zamolbu svim korisnicima društvene mreže da prijave svako zlostavljanje koje vide.

'Postoje ljudi koji su rekli mnogo toga, ali ja ne čitam ono što govore. Pogodili smo živac', rekla je Shoshana za CNN.

Ona nije rekla ni riječi dok je 10 sati hodala ulicama Manhattana. Nije ni morala. Prišlo joj je, odnosno nešto dobacilo više od sto prolaznika. Video je, kaže, točan prikaz onoga s čime se suočava svaki dan i nije važno što nosi. Ovaj put bila je u trapericama i majici kratkih rukava.

Dokle ide dječja okrutnost: 'Držao nas je na nišanu i naredio da mu se klanjamo'

Čak deset sati snimke smontirano je u najavu dugu minutu i 56 sekundi. Cilj je borba protiv uličnog maltretiranja. Materijal je snimio redatelj Rob Bliss koji je nosio skrivenu kameru u ruksaku.

Video je na YouTube-u pregledan preko 18 milijuna puta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene