Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZNA PONEŠTO O NJEMU

VIDEO Bivša predsjednica o Putinu: "On bi radije umro, nego priznao poraz"

Kolinda Grabar-Kitarović
Kolinda Grabar-Kitarović Foto: Screenshot/YouTube
Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u razgovoru na Global Stageu održanom u sjedištu Ujedinjenih naroda komentirala je kako ona vidi budućnost rata u Ukrajini te otkrila kako zna ponešto o Vladimiru Putinu.

Kolinda Grabar-Kitarović, bivša predsjednica, gostujući na Global Stageu naglasila je kako je malo vjerojatno da će Putin odustati od specijalne vojne operacije, dodavši da ju on vidi kao odgovor na poniženje od strane Zapada tijekom Hladnog rata.

Naglasila je da je  ovom trenutku gotovo nemoguće predvidjeti kako će se stvari dalje odvijati, dodajući da ono što vidimo trenutno je eskalacija rata.

"Poznavajući njega, on je vrlo ponosna osoba. On je vođen osjećajem poniženja još zbog toga što je Rusija bila ponižena tijekom Hladnog rata", rekla je Grabar-Kitarović. 

Naglasila je daiako je rat oslabio rusko gospodarstvo i vojsku Putin bi radije umro nego priznao poraz.

Pročitajte i ovo Viktor Medvedčuk VIKTOR MEDVEDČUK Zbog ovog je čovjeka Putin oslobodio više od 200 zarobljenika

Pročitajte i ovo Rat u Ukrajini, djeca 212. DAN RATA Finska zatvorila granice za ruske državljane. Zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova: "Nikome ne prijetimo nuklearnim oružjem"

"Nije istina da sankcije nemaju efekta, imaju. Ali Putin je osoba koja nikad ne bi priznala poraz. Radije bi umro", rekla je, dodajući da smatra da Putin i sadašnje rusko vodstvo neće se tek tako povući, te  se boji kako ćemo svjedočiti nastavku krvavih borbi.

"Sada se možemo samo nadati nekakvoj vrsti prekida vatre te mirovnim pregovorim. No, ne mislim da će Putin odustati od svojih ambicija da preuzme Ukrajinu" rekla je Grabar-Kitarović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene