Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Unuk ga moli za milost

FOTO Svjetski diktator šokirao javnost!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uzbekistanskog diktatora Islama Karimova unuk koji studira u Velikoj Britaniji pozvao je da mu majku pusti iz zatočeništva.

Pod njezinim showbiz pseudonimom GooGoosha, ona je pjevala i s Juliom Iglesiasom te Gerardom Depardieuom. No već neko vrijeme Gulnara Karimova, pop diva, modna dizajnerica i kći uzbekistanskog autokrata Islama Karimova (76), nije se uopće pojavljivala u jasnosti ili se oglasila.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uzbekistan u neizvjesnosti Jedan od najpoznatijih diktatora u najgoroj životnoj situaciji Slika nije dostupna Točan broj još nije poznat Oni su pomilovali više tisuća zatvorenika!

Proteklog četvrtka, njezin sin i unuk uzbekistanskog diktatora, Islam Karimov Jr., za BBC je dao intervju u kojem je pozvao djeda da oslobodi njegovu majku i sestru.

Za Gulnaru Karimovu se praktički nije čulo od veljače 2014., nakon što je putem Twittera na spektakularan način napala članove svoje obitelji, kao i više dužnosnike uzbekistanskog režima.

Razlozi za njezinu naglu šutnju predmet su nagađanja, a jedan od njih je sukob između nje i šefa uzbekistanske obavještajne službe, Rustama Inojatova, kojeg je potkraj 2013. ona prozvala da se pokušava domoći veće moći na vlasti, prenosi Independent.

Ispovijest čuvara diktatora: 'Kim je ubio čovjeka jer je koristio njegovu pepeljaru'

Drugi pak smatraju da je uzbekistanski diktator, koji zemljom vlada željeznim žezlom već gotovo 25 godina, kćer stavio izvan dosega javnosti zbog njezinog lošeg poslovanja i legalnih problema u Europi. Zbog tog mu je navodno postala problem.

Njegov unuk, koji ga je pozvao da je oslobodi, rekao je u intervjuu da se samim time što javno istupa, on izlaže velikom riziku te da to radi jer ne zna je li mu majka dobro.

'Znaš duboko u svojem srcu da mi ne bismo nikad radili protiv tebe i doista se nadam da ćeš popraviti situaciju i pustiti moju majku i sestru. Možeš nam dokazati da si još uvijek isti djed kakvog poznajemo čitav život, poručio je Karimov Jr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene