Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Život mu nije u opasnosti

Užas u crkvi u Montrealu: Tijekom mise napao svećenika nožem

Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock
Svećenik je ranjen nožem na misi u petak u Bazilici svetog Josipa u Montrealu a policija je odmah privela napadača.

Otac Claude Grou, rektor katoličke bazilike Oratorija svetog Josipa, znamenitosti kvebečkog grada i najveće crkve u zemlji, lakše je ranjen. Primljen je u bolnicu ali mu život nije u opasnosti, navodi policija.

Pročitajte i ovo Marinko Golek Marinko Golek Tragično preminuo mladi svećenik, imao je samo 32 godine Papa Franjo otkazao obveze simptomi gripe Papa Franjo ponovno otkazao obveze zbog zdravlja, javili se iz njegovog ureda

"Njegovo je stanje stabilno, molimo za njega", priopćila je montrealska biskupija.

Zasad nema informacija o identitetu i o motivima napadača koji je svećenika izbo na misi u 8.30 na kojoj je bilo pedesetak ljudi. Kao i svako jutro, misa se izravno prenosila na katoličkoj mreži Sol i svjetlo koja emitira putem satelita i interneta, objavila je njezina mrežna stranica.

Mreža CTV je objavila snimku napada: mladić u jakni i s bejzbolskom kapom, naoružan nožem, nasrće na oca Groua za oltarom i zadaje mu udarac, nakon čega on pada na zemlju. Čuju se krici vjernika.

Svećenik se brzo diže, a napadača svladavaju zaštitari. Ubrzo stiže policija po dojavi očevidaca i privodi osumnjičenika.

"Osumnjičenik je uhićen i sproveden u pritvor, gdje će ga saslušati istražitelji", rekla je Caroline Chevrefils, glasnogovornica montrealske policije.

Oratorij svetog Josipa, smješten na padini gore Royal u Montrealu, svake godine posjete dva milijuna turista. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene