Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TRAJE POTRAGA

FOTO/VIDEO Dramatični prizori ratom razorene zemlje: Urušila se stambena zgrada, najmanje deset mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje deset ljudi, među kojima dijete, poginulo je pri urušavanju stambene zgrade u gradu Alepu u ratom razorenoj Siriji, izvijestila je sirijska nevladina udruga u nedjelju.

Peterokatnica se urušila noću na nedjelju u kurdskoj četvrti Sheikh Maqsoud u gradu Alepu na sjeveru Sirije, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).

Najmanje 30 ljudi živjelo je u zgradi i vjeruje se da je većina zarobljena pod ruševinama, navodi SOHR.

Spasilačke ekipe izvukle su petnaestogodišnjeg dječaka živog, a potraga za preživjelima nastavlja se, navodi udruga koja ima sjedište u Velikoj Britaniji.

Sirijske vlasti još nisu objavile nikakav službeni komentar o izvješću.

 

 

Smrtonosni građanski rat u Siriji izbio je 2011., iz masovnih prosvjeda protiv vlade predsjednika Bašara al-Asada i prerastao u građanski rat u koji su se uključile i regionalne i velike sile.

Pročitajte i ovo Helikopter u trenutku nesreće URUŠILI KROV VIDEO Helikopter mornarice ozlijedio osmero ljudi: Trebali podijeliti slatkiše i cvijeće, a izazvali kaos

Pročitajte i ovo Urušilo se dvorište URBANISTIČKI KAOS VIDEO U nekoliko sekundi urušilo se dvorište i ograda: "Što je s ljudima, jesu li normalni, grade gdje hoće, kako hoće"

Alep nazivaju i sirijskim Staljingradom, jer se u njemu vodila najžešća bitka između Asadove vojske koju su podržavale Rusija i proiranske šijitske milicije u ratu protiv Slobodne sirijske vojske i njima srodnih islamističkih skupina.

Prema UN-ovim podacima u ratu je poginulo više od 350.000 ljudi, a milijuni su raseljeni i izbjegli.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene