Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skrenuo prema zapadu

Uragan Isaias prijeti Floridi: Donosi snažne oluje, kišu i vjetrove, stanovnici se opskrbili zalihama

Florida iščekuje uragan koji je opustošio Portoriko
Florida iščekuje uragan koji je opustošio Portoriko Foto: DNEVNIK.hr
Uragan Isaias skrenuo je prema zapadu, sve više prijeteći Floridi, gdje bi, kako se očekuje, mogao udariti u subotu, a zatim tijekom ponedjeljka zahvatiti istok SAD-a.

Nacionalni centar za uragane izdao je upozorenje za Floridu te priopćio da bi Isaias mogao donijeti snažne oluje, kišu i vjetrove u subotu popodne i cijelu noć.

Pročitajte i ovo Uragan poharao Floridu - 1 Opasnost još nije prošla VIDEO/FOTO Uragan Idalia poharao Floridu: Val od gotovo 5 metara potopio naselje, stotine tisuća ljudi bez struje Srušio se helikopter na zgrade na Floridi Užas na Floridi VIDEO Spasilački helikopter srušio se na zgradu: Dimio se, okretao u zraku i pao - ima mrtvih i ozlijeđenih

Zbog mogućnosti da uragan 1. kategorije pogodi Floridu, vlasti su zatvorile mjesta testiranja na koronavirus, a stanovnici se opskrbili osnovnim zalihama.

"Premda sadašnje prognoze kažu da bi središte uragana Isaiasa moglo ostati na moru, situacija se može vrlo brzo promijeniti", rekao je novinarima guverner Floride Ron DeSantis.

DeSantis je proglasio izvanredno stanje za desetak okruga na atlantskoj obali Floride, a isto je učinio i guverner Sjeverne Karoliine Roy Cooper, predviđajući da bi oluja mogla pogoditi obalu njegove države u ponedjeljak.

No, guverner Južne Karoline Henry McMaster novinarima je rekao da ne kani proglašavati izvanredno stanje, rekavši kako misli da to nije potrebno.

DeSantis je rekao da će mjesta na kojima se testira na koronavirus ostati otvorena na zapadnoj obali Floride te je pozvao građane da se opskrbe zalihama hrane, vode i lijekova za tjedan dana, upzorivši i na mogućnost nestanka struje. Masovne evakuacije najvjerojatnije neće biti potrebne, ali su skloništa spremna, dodao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene