Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve po planu

Unatoč tragediji u Bostonu londonski maraton neće biti odgođen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Londonski maraton će se održati kako je planirano u nedjelju 21. travnja, a Londončani će pokazati svoju solidarnost sa žrtavama dviju eksplozija koje su se jučer dogodile na maratonu u Bostonu, izjavio je britanski ministar sporta Hugh Roberston.

Sigurnosne mjere su pojačane za londonski maraton na kojem će nastupiti 36.000 trkača. Na maratonu u Bostonu u dvije eksplozije koje su se dogodile na ciljnoj liniji poginule su najmanje tri osobe, a stotinjak ih je ozlijeđeno.

Pročitajte i ovo Tragedija na maratonu - 2 Obdukcija u tijeku Detalji strašne tragedije na plivačkom maratonu: "U jednom trenu kad se okrenula na leđa..." Slika nije dostupna SP u atletici: Kibet slavio u maratonu

Na maratonu u Londonu, koji kreće iz Greenwich Parka, prolazi pored brojnih londonskih znamenitosti i završava kod Malla, trebao bi nastupiti i britanski atletičar osvajač dvije olimpijske zlatne medalje Mo Farah.

Robertson je istaknuo da vjeruje u sigurnosne mjere poduzete za londonski maraton te je pozvao gledatelje da dođu popratiti taj veliki sportski događaj u znak solidarnosti sa žrtvama tragedije u Bostonu.

'Što se tiče sigurnosti, uvjereni smo koliko možemo biti da ćemo zajamčiti svu sigurnost na maratonu', izjavio je Robertson za BBC i Sky TV.

>> Talibani: 'Vjerujemo u napade na SAD, no ovaj NISMO počinili'

'Mi organiziramo velike događaje u Londonu, ako ne na dnevnoj bazi onda barem jednom tjedno. Imamo veliko iskustvo u tome i imamo neke od najboljih profesionalaca na svijetu, ako ne i najbolje u londonskoj Metropolitan Police, našim sigurnosnim snagama i našim oružanim snagama', dodao je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene