Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gbagbo ponovno zahtjeva odlazak

'UN-ovci su pucali na naše građane i zato moraju otići'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Obale Bjelokosti na odlasku Laurent Gbagbo optužio je snage Ujedinjenih naroda u toj zemlji (UNOCI) da su pucale u civile i ponovo je zatražio da napuste zemlju.

'UNOCI je doista pucao u naše sugrađane i dvoje njih, kako ste vidjeli na televiziji, je u vojnoj bolnici u Abidjanu', rekao je Gbagbo za javnu televiziju RTI.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Simboli moći VIDEO: Vladao uz pomoć magičnog kamenja? Slika nije dostupna Napadi na uporište Laurenta Gbagbe Obala Bjelokosti: Francuska intervenirala na Ban Ki-moonov zahtjev

Gbagbo je govorio o izgredu u kojemu su u srijedu u Abidjanu sudjelovale plave kacige i neprijateljski raspoloženo domaće stanovništvo. UNOCI je tada službeno demantirao da je pucao u mnoštvo.

'Uloga UN-ovih snaga nije da pucaju u građane, njihova uloga nije ni da ratuju. Njihova je uloga da smiruju, a oni, već neko vrijeme, više to ne čine', kazao je Gbagbo.

>> Obala Bjelokosti: Država u blokadi, nemiri na ulicama, UN ne odlazi

'Danas, kada UNOCI puca na civile, zahtijevam da odu, jer to nije normalno', rekao je. 'Doista tražim odlazak UNOCI-ja i Licornea koji ih prati', istaknuo je.

UNOCI koji ima 9.000 ljudi, oslanja se na 900 francuskih vojnika iz operacije Licornea. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene