Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomažu tako i ugostiteljima

Ulicama se širi miris omiljenog napitka: Krakov našao novi način odleđivanja snježnih cesta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnike Krakova, pitoreskne drevne prijestolnice Poljske, ujutro je probudio miris kave, ali ne iz šalica nego s ulica jer se lokalna služba dosjetile talogom kave posipati snježne površine.

Odjel za održavanje parkova i zelenih nasada objašnjava da je kava dobra za okoliš, a usto i jeftinija od soli. Ta je odluka razveselila kako stanovnike tako i brojne kafiće koji sada ostatke kave ne moraju bacati u smeće.

Na svojoj web stranici odjel navodi još jedan dobar razlog u prilog kave: neškodljiva je za pse za razliku od soli koja nije dobra za pseće šapice.

Više od 50 kafića odazvalo se pozivu i kaveni talog isporučuju službi za posipavanje snježnih površina. Vlasti se k tome nadaju da će ohrabriti stanovnike da više kupuju kavu za van i tako pomognu ugostiteljima "u ovim teškim vremenima" pandemije koronavirusa.

Pročitajte i ovo Darijo Brzoja o hladom valu koji dolazi u Hrvatsku - 3 Idemo debelo u minuse Stiže "Zvijer s istoka": Meteorolog objasnio zašto nam sada dolazi veliki ledeni val te poručio - "Osjet hladnoće bit će znatno pojačan"

Kafićima i restoranima u Poljskoj sada je dopušteno pripremati pića i obroke samo za van.

"To je krasna ideja. Moj pas se veseli", kaže Bartek u šetnji sa svojim psom Furiom, australskim ovčarom.

Drugi prolaznik raduje se što se odustalo od uporabe "štetne soli", a treći vjeruje da će "odluka potaknuti više ljudi da kupuju kavu za van".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene