Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obukli se u turiste

Uhićeni osumnjičeni za bombaški napad u Marakešu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marokanska policija je uhitila tri osobe osumnjičene za bombaški napad u središtu Marakeša 28. travnja u kojem je poginulo 16 osoba, izvijestila je marokanska službena novinska agencija.

Sva trojica osumnjičenih su Marokanci, izjavilo je marokansko ministarstvo unutarnjih poslova, prenijela je agencija Map. Ministarstvo je reklo da je glavni osumnjičenik 'dobro upućen u džihadističku ideoligiju i pokazuje lojalnost al Kaidi'. Ministarstvo je također reklo da se on ranije pokušavao pridružiti islamističkim militantima u borbama u Čečeniji i Iraku.

Pročitajte i ovo Pomahnitali medvjed u Slovačkoj, ilustracija Harao ulicama grada Slovačke vlasti podigle dronove kako bi ubile pomahnitalog medvjeda: Ozlijedio je 10-godišnju djevojčicu i još četvero ljudi Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

>> Maroko: U eksploziji u kafiću Marakešu najmanje 15 mrtvih

Osumnjičeni se, reklo je ministarstvo, obukao kao turist kako bi postavio dvije ekplozivne naprave u kavani nad trgom Džamaa el Fna u Marakešu koji je često stranaca, navodi agencija Reuters. Bombe su daljinski detonirane a u ekploziji je smrtno stradalo desetero stranih turista, većinom francuskih državljana, i šestero Marokanaca.

Osumnjičeni su uhićeni u četvrtak u Safiju, 350 kilometara južno od Casablance.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene