Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Da ne bi patili...

Učitelji djeci zabranjuju da imaju najbolje prijatelje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavnici u Velikoj Britaniji zabranjuju učenicima da u školi imaju najboljeg prijatelja, jer ako jedno dijete ponovi razred, najbolji prijatelj, smatraju neki pedagozi, će patiti.

Umjesto toga, učenike u osnovnim školama potiču da se druže s više svojih vršnjaka, piše The Sun. Psihologinja u obrazovanju Gaynor Sbuttoni kaže kako se ova praksa primjenjuje u školama u Kingstonu, jugozapadnom Londonu i Surreyu.

Pročitajte i ovo Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! I nezaposleni roditelji imaju pravo na novčanu naknadu, ali bez nje mogu ostati ako se ne drže ovih rokova Ilustracija Pucnjava u SAD-u Najmanje sedmero djece ozlijeđeno u pucnjavi: "To mora prestati"

'Primijetila sam da učitelji govore djeci da ne bi trebali imati najboljeg prijatelja i da bi se svi trebali igrati zajedno. Nastavnici to rade da zaštite djecu od patnje koju bi uzrokovao rastanak s najboljim prijateljem. No, prirodno je da neka djeca žele imati najboljeg prijatelja. Ukoliko i dođe do toga da se moraju razdvojiti, moraju osjetiti i bol, moraju naučiti kako se nositi s tim', rekla je Subottoni.

>> Roditelji se žale: Ovaj video nije edukativan već pornografski

Hobi Russell, predsjednik Nacionalnog udruženja direktora škola, potvrdio je da 'zabrana' najboljih prijatelja već postoji u nekim školama. 'Ne mislim da je takvo nešto rasprostranjeno, ali je činjenica da postoji', rekao je Rusell.

'Djeca stvari shvaćaju veoma ozbiljno i ako im kažete da ne mogu imati najboljeg prijatelja to im može štetiti. Moraju naučiti kako funkcioniraju odnosi', rekao je Chris McGovern, glasnogovornik Kampanje za realno obrazovanje koja želi da roditelji imaju pravo na više odluka kada je u pitanju obrazovanje njihove djece.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene