Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U mađarskoj i doživotna kazna

Sud potvrdio kaznu: Zloglasni ''nasmiješeni ubojica'' ide na 40 godina u zatvor, hladnokrvno smaknuo Srbina

Čaba Der (Foto: mađarska policija)
Čaba Der (Foto: mađarska policija) Foto: ma?arska policija
Čaba Der, najtraženiji srpski plaćeni ubojica, potvrđena je zatvorska kazna u trajanju od 40 godina zbog ubojstva Nebojše Markovića.

Sud u Beogradu potvrdio je presudu kojom je Čaba Der (42), najtraženiji srpski plaćeni ubojica, osuđen na 40 godina zatvora zbog ubojstva 38-godišnjeg Nebojše Markovića u Beogradu početkom 2019. godine, javlja Nova.rs.

Sud je ukinuo i presudu Alanu Cigleru (33) koji je bio osuđen na četiri godine zatvora zbog pomaganja Deru u bijegu ubojstva. Njemu će se na Višem sudu u Beogradu ponovno suditi.

Nasmiješeni ubojica

Čaba Der, kojega su mediji prozvali ''nasmiješeni ubojica'', uhićen je 2019. godine na osnovu međunarodne tjeralice koju su za njim raspisale Srbija, Nizozemska i Mađarska. Sumnjalo se da je ubio najmanje tri osobe.

U srpnju 2018. ubio je Hrvata Ivana Serdarušića u jednom talijanskom restoranu u Nizozemskoj, a ubojstvo su zabilježile nadzorne kamere. Na snimci se vidi kako je Čaba ušetao u restoran i hicima iz pištolja s prigušivačem pucao Serdarušiću u glavu.

Pročitajte i ovo Uhićen Čaba Der (Foto: Češka policija) tko je čaba? Perika, pištolji, lažni dokumenti: Objavljeni detalji uhićenja zloglasnog ubojice

Mađarska policija za njim je tjeralicu raspisala zbog sumnje da je likvidirao biznismena u rujnu 2018. godine. Hladnokrvno ga je smaknuo na jednom parkingu u Budimpešti i to tako što ga je najprije natjerao da klekne, a potom mu pucao u glavu.

Posljednje ubojstvo s kojim ga se povezuje dogodilo se u Beogradu kada je smaknuo Nebojšu Markovića. I tada je identificiran pomoću snimaka nadzornih kamera.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene