Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spašavanje u tijeku

(Ne)moguća misija: Upitna sudbina broda koji se opasno nagnuo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već više od tjedan dana nasukani i nagnuti teretni brod Modern Express, u novom pokušaju spašavanja s pučine trebao bi, ako ne dođe do novih komplikacija, sretno biti dovučen u španjolsku luku Bilbao.

Nasukani i nagnuti teretni brod Modern Express trebao bi u luku Bilbao stići do kraja srijede, prenosi Reuters, a operacija njegovog novog pokušaja izvlačenja, nakon fijaska od proteklog vikenda, ponovno je počela u ponedjeljak.

Pročitajte i ovo Nasukani brod Izvijestilo Ministarstvo Ljudi s nasukanog broda prebačeni na kopno Nasukan brod u luci Raši Zbog vremenskih prilika Kod ulaza u luku Rašu nasukao se brod: Ministarstvo otkrilo u kakvom su stanju članovi posade

Podsjetimo, teretni brod Modern Express, registriran u Panami, prošlog utorka doživio je havariju sjeverno od francuske atlantske obale i otad se sve više naginje na bok, a prijeti mu nasukavanje, jer dosadašnji pokušaji spašavanja završili su neuspješno.

Posada Modern Expressa, njih 22, uspješno su spašeni s broda i prebačeni na kopno, no brod se u posljednjih gotovo tjedan dana nagnuo za gotovo 50 stupnjeva na bok.

Taj brod dužine 164 metra prevozi teret od 3600 tona drva i strojeva za kopanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene