Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Hermetički zatvorena vreća

U Španjolskoj migrant pronađen u vreći s otrovnim otpadom, policajac koji ga je pronašao mislio da je mrtav

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Migrant je u petak pronađen živ u vreći s otrovnim otpadom u luci Melilli, španjolskoj enklavi na sjevernoj obali Maroka, priopćila je u ponedjeljak španjolska Civilna garda.

Migrant je bio "u hermetičkoj plastičnoj vreći u kojoj je bio pepeo iz spalionice, koji je na europskoj listi toksičnog otpada", navodi se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Španjolski premijer Pedro Sanchez i portugalski premijer Luis Montenegro Predlažu rješenje s dvije države Sanchez skuplja glasove za priznanje Palestine: Irska i Norveška za, Portugal suzdržan Madrid Kriza stanovanja Izdali su više od 5000 zlatnih viza, a sad će ih ukinuti: ''Gotovo je nemoguće pronaći pristojan smještaj''

Pripadnik Civilne garde koji je pronašao migranta prvo je opazio "nečiju nepomičnu nogu" i pomislio da je osoba mrtva. Na koncu je migrant "izvučen iz (vreće) s pepelom" i "došao je k svijesti", dodaje Civilna garda.

Ukupno je 41 migrant pronađen u petak u kamionima i u drugim vozilima u luci gdje su se pokušali ukrcati u brodove kako bi "ilegalno ušli" u Španjolsku.

Neki su bili sakriveni u kontejnerima s bocama i s drugim plastičnim predmetima namijenjenim reciklaži, "s većom količinom slomljenog stakla".

U 2020. u Španjolsku je ilegalno ušlo 41.861 migrant, kopnenim i morskim putem, što je 29 posto više nego godinu ranije.

Više od polovine tih migranata (23.023) uspjeli su se dočepati Kanarskih otoka na improviziranim splavima.

U Melillu je 2020. došlo oko 1500 migranata.

Melilla, kao i druga španjolska enklava Ceuta, jedine su u Africi koje graniče s Europskom unijom. Te dvije enklave najčešće biraju oni koji žele ilegalno ući u Europu, bilo da se penju preko zida na granici ili da plivaju duž obale.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene