Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smrtna presuda

Pogubljen posljednji osuđenik na smrt u ovoj godini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Johnny Dale Black osuđen je na smrt 1999. za ubojstvo trenera konja koji je podlegao brojnim ozljedama nanesenim palicom za bejzbol.

Oklahoma je u utorak pristupila posljednjem pogubljenju osuđenika na smrt predviđenom za ovu godinu u SAD-u gdje su smrtne presude u padu u odnosu na prethodne godine, s 39 pogubljenja 2013.

Pročitajte i ovo Ilustracija U pritvoru Kina osudila australskog pisca na smrt: Suđenje je bilo tajno, mučen je mjesecima Japan pogubio još šest članova kulta odgovornog za napad sarinom (Foto: AFP) Smrtonosni sarin Pogubljeno još šest članova kulta odgovornog za napad u kojem je ubijeno 13, a ozlijeđeno 6000 ljudi

Pogubljenje smrtonosnom injekcijom Johnnyja Dalea Blacka (48) proglašeno je u državnom zatvoru McAlester, kazao je Jerry Massie, glasnogovornik zatvorskih vlasti u Oklahomi.

TAJNA POGUBLJENJA Znate li kako se u Japanu izvršavaju smrtne kazne?

Black je osuđen na smrt 1999. za ubojstvo trenera konja koji je podlegao brojnim ozljedama nanesenim palicom za bejzbol.

Radi se o 39. pogubljenju ove godine u SAD-u.

Informacijski centar za smrtne kazne, čiji se članovi zalažu za njezino ukidanje, utvrđuje stalni pad smrtnih kazni u SAD-u gdje je ponovno uvedena 1976., nakon 4-godišnjeg moratorija.

Od 1976. godine provedeno je 1.359 smaknuća u cijeloj zemlji, od kojih više od trećine u Teksasu koji je pogubio 508 osoba u gotovo četiri desetljeća.

Podaci o 2013. govore o novom 'padu za oko 10 posto u odnosu na 2012.' kad su 43 osuđenika na smrt pogubljena, izjavio je direktor centra Richard Dieter.

Najviše je osuđenika na smrt smaknuto 2002. godine, njih 71. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene