Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POŽARI U KALIFORNIJI

Prijeti mu golema plamena stihija: Vatrogasci očajnički pokušavaju zaštititi najveće stablo na svijetu

Aktualno Galerija Najveću sekvoju na svijetu omotali folijom - 1 Najveću sekvoju na svijetu omotali folijom - 1 Foto: DNEVNIK.hr Najveću sekvoju na svijetu omotali folijom - 5 Najveću sekvoju na svijetu omotali folijom - 5 Foto: DNEVNIK.hr Najveću sekvoju na svijetu omotali folijom - 4 Najveću sekvoju na svijetu omotali folijom - 4 Foto: DNEVNIK.hr Najveću sekvoju na svijetu omotali folijom - 3 Najveću sekvoju na svijetu omotali folijom - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Najveću sekvoju na svijetu omotali folijom - 2 Galerija 1/5 >>
Nakon velikih požara koji su u Kaliforniji progutali više od 200 milijuna stabala, zbog sigurnosti, vatrogasci su u Nacionalnom parku Sekvoja aluminijskom folijom omotali najveće stablo na svijetu.

Dok Kalifornijom haraju požari, vatrogasci u Nacionalnom parku Sekvoja očajničkim naporima pokušavaju zaštititi najveće drvo na svijetu i ostala stabla sekvoje koja se ondje nalaze.

Pročitajte i ovo Barbara Štrbac i Željko Cvrtila - 1 Za Dnevnik Nove TV Stručnjak za sigurnost tvrdi: "Turudić je odmah trebao dobiti zaštitu, sada su na potezu SOA i policija" Borba Hrvatske protiv klimatskih promjena - 3 eu zadala nekoliko ciljeva Hrvatska na putu do klimatskih promjena: Doznajemo koji su nam aduti, a gdje kaskamo za svijetom

Najveće drvo na svijetu omotali su u posebnu aluminijsku foliju otpornu na plamen kako bi ga zaštitili od vatrene stihije. U foliju koja sprječava izravan kontakt s plamenom omotani su i Muzej divovske šume te natpisi unutar nacionalnog parka.

"Jako je otporno. No, zbog nedavne suše, smrtnosti drveća u Sierra Nevadi, oko dvjesta milijuna drveća je mrtvo, to također stvara veliki pritisak na ova stabla.

To je razlog zamatanja stabala kao što je Sherman. To je naše najpopularnije drvo i želimo biti potpuno sigurni da neće izgorjeti'', objasnio je vatrogasac Mark Garrett.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene