Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više ozlijeđenih

Kobni selfie: Od udara munje poginulo 11 osoba, većinom mladi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od udara munje u nedjelju je u Jaipuru na sjeveru Indije poginulo najmanje 11 ljudi, a još ih je više ozlijeđeno.

Žrtve su radile selfieje na kiši, na vrhu stražarske kule u gradskoj tvrđavi iz 12. stoljeća, popularnoj turističkoj atrakciji na sjeveru Indije. Oko 27 ljudi bilo je na tornju tvrđave kada se dogodio incident, a neki od njih su navodno skočili.

Udari munja ubijaju u prosjeku oko 2000 Indijaca svake godine.

Policajac je rekao medijima da je među poginulima većina mladih. Samo u nedjelju zabilježeno je još devet smrtnih slučajeva od udara munja zabilježenih širom države Rajasthan u kojoj se nalazi Jaipur, prema izvještajima lokalnih medija, prenosi BBC.

Premijer pokrajine Ashok Gehlot najavio je 500.000 rupija (6700 američkih dolara) kao naknadu za obitelji poginulih. Indijski meteorološki odjel (IMD) rekao je da su se smrtni slučajevi od udara munje u zemlji udvostručili od šezdesetih godina prošlog stoljeća. Jedan od razloga koji su naveli jest klimatska kriza.

Pročitajte i ovo Munja (Foto: Screenshot/YouTube) Za dlaku! Apokalipsa na cesti: Prvo ga umalo pogodio grom, a onda i srušeno stablo

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BRZA INTERVENCIJA VIDEO Munja uzrokovala požar u Solinu? Gorjelo nisko raslinje uz cestu

Prema podacima, i broj gromova povećao se za 30 do 40 posto od početka do sredine 90-ih, a 2018. južna država Andhra Pradesh zabilježila je 36.749 udara groma u samo 13 sati.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene