Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Joseph McCann

Greškom ga pustili iz zatvora, a on u dva tjedna silovao 11 žena i djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Britaniji je osuđen Joseph McCann, 34-godišnjak koji je u nekoliko tjedana izveo niz seksualnih napada na žene i djecu diljem te zemlje. Proglašen je krivim po 37 točaka optužnice.

Žrtve Josepha McCanna bile su u dobi između 11 i 71 godinu s tim da je najmlađa žrtva bila dječak. McCann je tri žene oteo na ulici prijeteći im nožem. Njih je silovao u više navrata. Žene je otimao navečer, odvozio ih automobilom na nepoznate lokacije i silovao u više navrata sve do jutra.

Pročitajte i ovo Ilustracija teško kazneno djelo Užas u Dalmaciji: Djed (79) godinama spolno zlostavljao maloljetnu unuku Ilustracija Strašno Djevojčica se onesvijestila tijekom svjedočenja: 17 mladića mjesecima ju je silovalo

Jednu od napadnutih žena silovao je u njezinu domu, a zatim ju je vezao za krevet i silovao joj 11-godišnjeg sina te krenuo na 17-godišnju kćer. Tinejdžerica je uspjela gola iskočiti kroz prozor i pozvati policiju.

Osuđeni nasilnik otprije je poznat policiji. Bio je u zatvoru zbog provale i razbojništva te zlouporabe kokaina, no pogreškom je u veljači pušten iz zatvora. Nedugo nakon toga krenula su silovanja u Londonu, Manchesteru i Cheshireu. Sve se dogodilo tijekom travnja i svibnja.

U hvatanju McCanna sudjelovale su stotine policajaca. Na kraju je uhvaćen dok se skrivao na drvetu. "On je jedan od najopasnijih seksualnih prijestupnika koje je ova država ikad vidjela", kazala je Katherine Goodwin iz londonske policije. Sudac u postupku izjavio je da razmatra doživotnu kaznu za McCanna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene