Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Pakistanu

U bolnice u Karachiju stiglo 56 tijela iz stambene četvrti na koju se srušio putnički avion: "Pao je preko kuća..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U bolnice u Karachiju stiglo je 56 tijela iz stambene četvrti glavnog pakistanskog grada na koju se pri slijetanju u petak srušio putnički zrakoplov u kojem je bilo 99 ljudi, rekle su uprave lokalnih bolnica u petak.

Seemin Jamali, šef medicinskog centra Jinnah, rekao je da je bolnica primila 37 tijela. Drugih 19 nalazilo se javnoj gradskoj bolnici, rekao je dužnosnik te bolnice agenciji Reuters.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin poginulo 74 ljudi Putin uvjeren da zna tko je srušio ruski avion: "Tražimo da se provede međunarodna istraga" Alen Šćurić gost Dnevnika Nove TV Zrakoplovni stručnjak: "Sve se svodi na odluku tog pilota koji je ipak neiskusna osoba, obično su prepotentni i kažu - mi to možemo"

Koordinatorica pokrajinskog medicinskog odjela za odnose s javnošću, Meeran Yousaf, potvrdila je Reutersu da je potvrđeno barem 56 poginulih i dva preživjela.

Airbusov zrakoplov s 99 putnika zabio se u stambenu zgradu u petak popodne dok se približavao aerodromu.

Let PK 8303 putovao je iz sjeveroistočnog grada Lahorea u južni grad Karachi te je pao na naseljeno područje prije no što je trebao sletjeti na svoju destinaciju.

Dužnosnik zračnog prometa Reutersu je rekao da se čini da zrakoplov nije uspio spustiti kotače prije slijetanja, no da je još prerano govoriti o stvarnom uzroku nesreće koja se dogodila samo nekoliko dana nakon što je Pakistan ponovno dopustio komercijalne letove, zaustavljene zbog pandemije koronavirusa.

"Zrakoplov je prvo udario u telekomunikacijski toranj i zatim pao preko kuća“, kazao je svjedok Shakeel Ahmed.

Pakistanski dužnosnici su rekli da se strahuje da je u padu Airbusovog zrakoplova pakistanske aviokompanije PIA poginula većina putnika poginula.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene