Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostala bez mjesta

Turska se oglasila nakon incidenta sa stolicama, objasnili kako se dogodila da Ursula von der Leyen nije imala gdje sjesti

Tursko ministarstvo vanjskih poslova oglasilo se nakon incidenta u kojem je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen ostala bez mjesta i bila primorana sjediti na kauču tijekom sastanka s turskim predsjednikom.

Iz turskog ministarstva vanjskih poslova tvrde da su zahtjeve za protokolom i rasporedom sjedenja dobili od europske strane. Naime, oba sjedeća mjesta na sastanku turske i Europske unije i Turske zauzeli su muškarci: predsjednik Europskog vijeća Charles Michel i turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan, dok je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen ostala bez mjesta i bila je primorana sjediti na kauču.

Pročitajte i ovo Turski predsjednik Tayyip Erdogan Pregovori o pristupanju u zastoju Erdogan: "Bude li potrebno Turska bi se mogla razići s Europskom unijom" Danijel Vrbota, reporter Dnevnika Nove TV Plenarna sjednica Europski parlament usvojio nekoliko važnih pravila za hrvatske građane, tiču se banaka, potrošačkih kredita, nabave oružja...

"Raspored sjedenja napravljen je da udovolji njihovim zahtjevima i prijedlozima. Točka. Ne bismo to izričito izjavili da se ne pojavljuju optužbe protiv Turske, ali vidjeli smo da čak i s najviše razine dolaze izjave da je to učinila Turska. Naši su se protokolarni timovi sastali uoči sastanka i ispunjeni su njihovi prijedlozi i zahtjevi", rekao je Mevlüt Çavuşoğlu, turski ministar vanjskih poslova.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene