Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odvjetnici nisu nazočili ročištu

Novinar osuđen na više od 27 godina zbog optužbi za špijunažu i pomaganje terorističkoj organizaciji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istanbulski sud osudio je novinara Cana Dundara, koji živi u egzilu u Njemačkoj, na više od 27 godina zatvora zbog optužbi za špijunažu i pomaganje terorističkoj organizaciji.

Dundar je osuđen na 18 godina i 9 mjeseci zatvora za pribavljanje državnih tajni u svrhu političke ili vojne špijunaže, navodi se u presudi.

Sud ga je također osudio na dodatnih 8 godina i 9 mjeseci zbog podržavanja oružane terorističke organizacije, čiji nije bio član. Dundarovi odvjetnici nisu prisustvovali ročištu rekavši da "ne žele biti dio prakse za legitimiranje prethodno donesene političke presude".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novinari morali u karantenu Putin na godišnjoj konferenciji za novinare: "Da smo htjeli ubiti Navaljnog, dokrajčili bismo ga"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Evo, ponovilo se'' Još jedan napad na dom novinara Domagoja Margetića: Zgrada u kojoj života polivena fekalijama, u hodniku je netko ostavio - svinjsku glavu

Bivši glavni urednik turskih novina Cumhuriyet pobjegao je u Njemačku 2016. godine i suđeno mu je u odsutnosti. Brojni novinari i aktivisti u Turskoj nalaze se u pritvoru ili su osuđeni pred turskim sudovima.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene