Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije bilo po njegovom

Trump naprasno prekinuo sastanak: ''Još jednom smo bili svjedoci hira jer nije mogao dobiti što je htio"

Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp
Američki predsjednik Donald Trump u srijedu je naglo prekinuo sastanak s demokratskim čelnicima u Bijeloj kući u vezi s financiranjem zida na meksičkoj granici i rekao na Twitter da je sastanak organiziran kako bi se prekinula blokada vlade bio "potpuni gubitak vremena".

Devetnaestog dana djelomične blokade savezne vlade uzrokovane nesuglasjem oko zida kratki sastanak između Trumpa, čelnika demokrata u Senatu Chucka Schumera i predsjednice Zastupničkog doma Nancy Pelosi i drugih čelnika završen je bez znakova rješenja.

Pročitajte i ovo Donald Trump On sve negira Počinje suđenje Trumpu zbog plaćanja šutnje pornoglumici: Ključan je jedan svjedok Američki predsjednik Donald Trump (Foto: AFP) Jedva je to dočekao Trump uložio veto na zakon protiv zida na granici

"Upravo sam otišao sa sastanak s Chuckom i s Nancy, potpuni gubitak vremena", objavio je američki predsjednik na Twitteru.

"Upitao sam što će se dogoditi za 30 dana ako brzo pokrenem stvari, hoćete li odobriti sigurnost granice koja uključuje zid ili čeličnu prepreku?" napisao je Trump. "Nancy je rekla NE. Ja sam rekao doviđenja, ništa drugo ne funkcionira!"

 

"Predsjednik se digao i otišao", rekao je novinarima Schumer, čelnik demokrata u Senatu, netom nakon susreta. "Još jednom smo bili svjedoci hira jer nije mogao dobiti što je htio", ustvrdio je.

Nedugo nakon ovog u najmanju ruku neuobičajenog sukoba u krugu Bijele kuće, i potpredsjednik Mike Pence, koji je bio na tom sastanku, došao je pred novinare i rekao da se nada da će se "demokrati vratiti za pregovarački stol".

Dan nakon govora u Ovalnom uredu u kojemu je dramatičnim tonom pokušao pridobiti Amerikance za svoj veliki sigurnosni projekt, pregovori su i dalje u slijepoj ulici.

Već više od dva tjedna oko 800.000 zaposlenika savezne vlade ne prima plaću. Tako bi uskoro mogao pasti rekord u najduljem prekidu rada savezne vlade u povijesti koji je iznosio 21 dan, između kraja 1995. i početka 1996., u vrijeme predsjednika Billa Clintona. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene