Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvanredno stanje

Tropska oluja Lee približava se jugu SAD-a, udar do kraja dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjenim Državama prijeti nova oluja.

Traju užurbane pripreme za tropsku oluju Lee. Prema posljednjim informacijama, Lee se kreće prema New Orleansu, koji još pamti tragične posljedice uragana Katrina.

Pročitajte i ovo Oluja Upozorenje VIDEO Pineapple Express pogodio Kaliforniju: Sve je potopljeno, a najgore tek dolazi: "Ovo bi mogla biti povijesna oluja" Oluja u Norveškoj Klimatske promjene FOTO Europsku zemlju pogodio uragan kakav mlađe generacije ne pamte: Rijetka pojava mogla bi se sve češće ponavljati

Proglašeno je izvanredno stanje, a u tijeku je gradnja nasipa. Lee bi trebao sa sobom donijeti do 50 centimetara kiše po metru kvadratnom, jake vjetrove i plimni val. Na jugu SAD-a očekuje se krajem dana po lokalnom vremenu.

'Oluja će se sporo kretati, bit će mnogo kiše, a voda će se zadržavati na površini. Naša najveća briga je upravo ta voda koja će se gomilati. Oluja će doći brzo i trajat će dugo', rekao je guverner Louisiane Bobby Jindal.

Prije nekoliko dana istočnu obalu SAD-a poharao je uragan Irene, koji je iza sebe ostavio velike poplave. Iako se kretao prema New Yorku, gdje je i evakuiran dio stanovništva, velike posljedice u toj svjetskoj metropoli su izostale.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene