Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne jenjavaju sukobi

U sukobu s izraelskom vojskom na Zapadnoj obali ranjeno 300 Palestinaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 270 Palestinaca ranjeno je u petak na okupiranoj Zapadnoj obali u sukobu s izraelskim vojnicima tijekom prosvjeda protiv izraelske kolonizacije i na pokopu mladog Palestinca ubijenog dan ranije, priopćio je palestinski Crveni polumjesec.

Većina ih je ranjena u Beiti, na sjeveru, blizu Nablusa, gdje se izraelska vojska redovito sukobljuje sa stanovnicima koji od sredine svibnja prosvjeduju protiv izgradnje divljeg židovskog naselja u blizini. Potonje je evakuirano i čuva ga izraelska vojska dok izraelske vlasti ne odluče o njegovoj sudbini.

Većina žrtava je zadobila ozljede zbog udisanja suzavca, pedesetak ih je ranjeno gumenim a sedmero pravim metcima, navodi Crveni polumjesec.

Kako navodi izraelska vojska, oko 150 Palestinaca je gađalo vojnike kamenjem i zapaljenim gumama, a ovi su uzvraćali "sredstvima za rastjerivanje prosvjednika" i hitcima.

Pročitajte i ovo Stanje u Pojasu Gaze - 2 dogovoren prekid vatre Pozadina sukoba: "Problem je što je Gaza najveći kavez na zemlji. Izrael radi eksperiment nad ljudskim bićima"

U sličnim okršajima prošlog tjedna ozlijeđeno je 320 ljudi, izvijestio je Crveni polumjesec, većina suzavcem. Sedamnaestogodišnji Palestinac je umro dan nakon ranjavanja iz vatrenog oružja. Četrdesetjednogodišnji Palestinac je ubijen u utorak navečer u izraelskoj pucnjavi na ulazu u Beitu.

Nešto južnije, u Beit Ommaru, izbili su sukobi u petak na pokopu 20-godišnjeg Palestinca. On je umro od rana koje je dan ranije zadobio u sličnom okršaju s izraelskim vojnicima na pokopu dvanaestogodišnjeg palestinskog dječaka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene