Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vozačku i prometnu, molim

Nema milosti: Prometni policajci u Italiji zaustavili konvoj s tenkovima za Ukrajinu, pogledajte što je bio razlog

Tenk
Tenk Foto: Afp
U konvoju koji je prevozio pet tenkova namijenjenih za ratište u Ukrajini, talijanska policija na polazište je vratila tri - zato što vozači nisu imali odgovarajuće isprave.

Talijanska prometna policija zaustavila je konvoj od pet vozila koja su prevozila tenkove. Strojevi su trebali preko Njemačke stići u Ukrajinu. Od njih pet koji su krenuli iz vojne baze Persano, tri tenka tipa Pzh2000 vraćena su u bazu nakon što ih je napuljska policija zaustavila na izlazu Mercato San Severino, na autocesti Salerno-Caserta, zato što vozači labudica koje su prevozile strojeve nisu imali odgovarajuće isprave.

Pročitajte i ovo Oružje, Ukrajina podrška zapada Bacači raketa, tenkovi, haubice, streljiva, projektili... Pogledajte tko sve i na koji način šalje Ukrajini oružje

Vozači privatne kompanije, koja je bila zadužena za prijevoz tenkova, nisu imali odgovarajući registracijski certifikat, a jedan od njih uopće nije imao dozvolu baratati izvanrednim prijevoznim sredstvima, prenosi talijanski Il Mattino.

Pročitajte i ovo Ilustracija propao pokušaj VIDEO Možeš pobjeći, ali se ne možeš sakriti: Ruski tenkovi se uvukli u vrtove obiteljskih kuća, a onda je naišao ukrajinski dron...

Vozila su poslana natrag u bazu Persano i čekaju ponovno slanje na odredište, na vozilima i s vozačima koji će imati odgovarajuće dozvole. Vozila su prvotno bila dio konvoja od pet vozila - dva su prošla sve provjere i preko Njemačke će stići u Ukrajinu.  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene