Obavijesti Video Pretražite Navigacija
frontex objavio

Utrostručio se broj ilegalnih ulazaka u Europsku uniju sa Zapadnog Balkana u 2022.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska agencija granične sigurnosti i obalne straže Frontex zabilježila je u 2022. godini tri puta više ilegalnih prelazaka granice sa zapadnobalkanske rute, nego u istom razdoblju prošle godine.

Europska unija zabilježila je veliko povećanje ilegalnih pokušaja prelaska granice u 2022. godini. U odnosu na prvih pet mjeseci 2021. godine, zabilježeno je tri puta više ilegalnih pokušaja ulaska u EU, njih 40.675.

Pročitajte i ovo Ograničavanje prava ženama u Afganistanu - 2 TALIBANI PROTIV ŽENA Vraćaju se u kaos iz 90-ih: "Ovo što smo vidjeli pokazuje da se one stare navade režima vraćaju, i to pred očima svijeta"

Frontex nije naveo razloge povećanja ovog broja, ali naveli su da se većinom radi o ljudima iz Sirije i Afganistana. Također, većina njih je neko vrijeme boravila na Zapadnom Balkanu prije nego što su pokušali ući na teritorij EU-a, prenosi Al Jazeera.

Pročitajte i ovo Saša Kopljar TRAJNO UREĐENO Hrvatska i Italija potpisale važan ugovor o razgraničenju u Jadranskom moru: Pogledajte što to znači

Izbjeglice iz Ukrajine nisu uključene u ove brojke, rekli su iz agencije. U Europsku uniju je od početka sukoba ušlo preko 5 i pol milijuna ljudi iz Ukrajine.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene