Obavijesti Video Pretražite Navigacija
gurnuo ga osmogodišnjak

Dječaci provalili na bazen, stariji (10) se utopio: Nitko ih nije čuo jer je zaštitar gluhonijem

Bazen, ilustracija (Foto: Getty)
Bazen, ilustracija (Foto: Getty) Foto: Getty
Desetogodišnjeg dječaka policija je pronašla na dnu olimpijskog bazena u Odžacima u Vojvodini u nedjelju oko 22:20.

Poginuli dječak bio je u društvu 8-godišnjaka s kojim je preskočio ogradu i ušao na bazen koji još nije otvoren za javnost. Mlađi dječak gurnuo je starijeg u vodu i dogodila se tragedija.

Pročitajte i ovo Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

Policija ih je brzo pronašla jer je otac utopljenog dječaka, koji živi blizu bazena, prijavio njegov nestanak oko 22 sata i odmah je počela potraga, javljaju Novosti.

Tragediji je kumovao splet nesretnih okolnosti, kazali su za spomenuti medij mještani. Ograda koju su dječaci preskočili vrlo je niska, a portirnica i zaštitari nalaze se na drugom kraju kompleksa. Prema neslužbenim informacijama, zaštitar se u vrijeme tragedije nalazio na toaletu, no i da je bio na radom mjestu, vjerojatno ne bi ništa čuo jer je - gluhonijem.

Zbog toga je više javno tužiteljstvo u Somboru zatražilo dodatne provjere kako bi se utvrdila moguća odgovornost Uprave bazena jer je za rad u osiguranju angažirana gluhonijema osoba.

"Dijete je gurnulo drugo dijete. Neće biti kaznenog postupka jer dijete nije kazneno odgovorno, odnosno mlađe je od 14 godina. Točno je da je čuvar bazena gluhonijema osoba i da zato nitko nije čuo što se događa", rekao je tužitelj javnog tužiteljstva u Somboru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene