Obavijesti Video Pretražite Navigacija
preuzeo glavnu riječ

Tko je Boško Obradović: Homofob koji veliča Mladića, blizak s članovima Živog zida...

Boško Obradović na provjedima u Beogradu (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Boško Obradović na provjedima u Beogradu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Boško Obradović drži govor (Foto: Dnevnik.hr) Boško Obradović drži govor (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Andrija Jarak razgovara s novinarem i analitičarem Slobodanom Trupanom (Foto: Dnevnik.hr) Andrija Jarak razgovara s novinarem i analitičarem Slobodanom Trupanom (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Andrija Jarak razgovara s novinarem i analitičarem Slobodanom Trupanom (Foto: Dnevnik.hr) Andrija Jarak razgovara s novinarem i analitičarem Slobodanom Trupanom (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Boško Obradović na provjedima u Beogradu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Boško Obradović na provjedima u Beogradu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 Boško Obradović na provjedima u Beogradu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/6 >>
Tko je čovjek koji je uzurpirao građanske prosvjede u Srbiji, Boško Obradović? Iz Beograda se javio reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak.

Jedno od glavnih lica prosvjeda u Srbiji je 42-godišnji knjižničar. Boško Obradović je predsjednik i jedan od osnivača Srpskog pokreta Dveri - nacionalističke, antiglobalističke i euroskeptične stranke koja je od 2016. godine u srbijanskoj Skupštini.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo" Ana Brnabić prosvjedi u Srbiji Brnabić optužuje Zapad: "Zahvaljujem ruskim službama koje su nam rekle što se sprema u Beogradu"

Pozivajući na ostavku predsjednika Srbije, Obradović ga je posljednjih dana nazivao diktatorom i lažljivcem. U kojem dijelu političkog spektra se Obradović nalazi, najbolje dočarava činjenica da njegovi pristaše Aleksandra Vučića, bivšeg suradnika četničkog vojvode Šešelja, nazivaju ustašom.

Obradović je u studenom 2017. godine veličao Ratka Mladića. Tada je rekao: ''Smatram da je Ratko Mladić srpski heroj, jedan od otaca osnivača Republike Srpske kao najveće pobjede srpskog naroda u posljednjih 100 godina. Smatram da je odluka o doživotnoj kazni zatvora Ratka Mladića zapravo vrhunac djelovanja Haškog tribunala kao antisrpskog i antipravnog međunarodnog suda".

Boško Obradović na provjedima u Beogradu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Boško Obradović drži govor (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Podsjećamo i na njegovu izjavu iz lipnja 2017. godine. ''Od jučerašnje svečane inauguracije, preko današnje gay parade, do izbora prve gay premijerke u jugoistočnoj Europi na Vidovdan, kada drugo nego na Vidovdan, mi zapravo imamo zaista SNS nedjelju promocije homoseksualizma.''

Obradovićeve Dveri potpisale su 2016. godine manifest Međunarodne organizacije za obitelj, kojoj pripada i udruga ''U ime obitelji'', na čelu sa Željkom Markić. Blizak je sa članstvom Živog zida. S Ivanom Pernarom sastajao se više puta. Čak ga je ugostio u srbijanskom parlamentu.

Nije Obradović jedini organizator prosvjeda u Srbiji. Ima tu i političara ljevice, neovisnih, glumaca. Događanja na prosvjedima posljednjih dana, međutim, jasno pokazuju tko je preuzeo glavnu riječ. I kojim smjerom su prosvjedi krenuli.

"Vučič je u velikim problemima jer nije izvršio obećanje dano Amerikancima"

Teško je vjerovati da će se liberalna i uljuđena Srbija povesti za Obradovićem, smatra reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak koji je o situaciji u Srbiji razgovarao sa analitičarem i dobrim poznavateljem stanja u Srbiji Slobodanom Stuparom.

Boško Obradović na provjedima u Beogradu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Andrija Jarak razgovara s novinarem i analitičarem Slobodanom Trupanom (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

"Mačka koja lovi miša je dobar izbor, no sumnjam da će on biti lider. Neki vanjski faktor će odlučiti tko će zamjeniti Vučiča. Srbija je sada u krizi. Vučić je u krizi, njegov je sistem sve slabiji i slabiji, a njegov je problem što Amerikancima nije isporučio Kosovo", smatra Stupar.

Napominje kako je Vučić Amerikancima obećao Kosovo i da je u velikim problemima onaj tko ne izvrši obećanje Amerikancima. Stupar smatra da je Vučić na početku zalaska karijere i da bi Vučić odricanjem od Kosova razljutio mnoge i da bi bilo puča.

"On se plaši za svoj život", kaže Stupar koji u prosvjedima vidi potpis stranih službi i kaže da one čekaju da se aktiviraju malo više. Podsjetio je na izjavu Milorada Dodika koji je rekao da stranci sudjeluju u slabljenju Srbije.

"Primarni zadatak Vučiča je da isporuči Kosovo. Ne bude li to učinio, pritisak stranih službi bit će veći, a kriza će se povećati", smatra Stupar. Objasnio je kako je moguće da su svi ujedinjeni protiv Vučića. Smatra da je Vučić jednak Miloševiću. Obojica su, kaže autokrati.

"Ljudi nemaju kuda nego da se ujedine protiv Vučića. Vučič je autokrat 21. stoljeća. On nije u stanju da se ponaša u skladu s vremenom. Vučič će pasti jednako kao i Milošević", smatra.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene