Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mogla je biti spašena

Tri puta je zvala policiju, no došli su tek nakon 19 sati: Rumunji prosvjeduju zbog ubojstva tinejdžerke

Prosvjed u Rumunjskoj, polaganje cvijeća na zastavu (Foto: Dnevnik.hr)
Prosvjed u Rumunjskoj, polaganje cvijeća na zastavu (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Prosvjed u Rumunjskoj, polaganje cvijeća (Foto: Dnevnik.hr) Prosvjed u Rumunjskoj, polaganje cvijeća (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed u Rumunjskoj, polaganje cvijeća na zastavu (Foto: Dnevnik.hr) Prosvjed u Rumunjskoj, polaganje cvijeća na zastavu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Prosvjedi u Rumunjskoj, policija (Foto: Dnevnik.hr) Prosvjedi u Rumunjskoj, policija (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Prosvjednik Andrej (Foto: Dnevnik.hr) Prosvjednik Andrej (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Rumunjska premijerka Viorica Dancila (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/5 >>
U Rumunjskoj šok i bijes. Tisuće ljudi izašle su na ulice Bukurešta nakon otmice, silovanja i ubojstva 15-godišnjakinje. Tinejdžerica je uspjela tri puta nazvati broj za hitne slučajeve, a policiji je trebalo 19 sati od posljednjeg poziva do pretrage kuće osumnjičenog. Smijenjen je šef policije.

Aleksandra je oteta u srijedu dok je stopirala na putu kući. U četvrtak ujutro tri je puta uspjela nazvati 112 i reći da ju je oteo vozač koji joj je stao. Vikala je: "On dolazi, on dolazi!"

Međutim, policija na njezine vapaje nije odgovarala. Na mjesto zločina stigli su 12 sati nakon posljednjeg poziva, a onda još sedam čekali nalog za pretragu, iako to zakonski nije bilo nužno. Djevojka koja je sada mrtva, možda je mogla biti spašena. Građani su bijesni.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Završena istraga Djevojka sjela poznaniku u automobil: On ju oteo, odvezao na drugu lokaciju i cijelu noć napadao

''Tu smo kako bismo osudili nesposobnost državnih institucija u ovom slučaju, tu tragediju tih djevojaka i njihovih obitelji'', kazao je prosvjednik Andrej.

Posmrtni ostaci još jedne djevojke pronađeni su u kući 65-godišnjaka. Vjeruje se da je riječ od djevojci koja je nestala prije tri mjeseca na istom području.

''Analiziram mogućnost raspisivanja referenduma kako bismo pitali Rumunje trebamo li drastično postrožiti kazne za ubojstvo, silovanje i pedofiliju. Također razmatramo donošenje hitne uredbe kako bi se uklonili svi pravni nedostaci koje utvrdi naša posebna radna skupina'', rekla je Viorica Dancila, rumunjska premijerka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nasilnik pritvoren Fizički napao svoju zaručnicu kod Kutine, prijetio joj pa je zaključao u kuću. Uspjela je pobjeći

Ni u jednoj zemlji Europske unije nema smrtne kazne. Na starom kontinentu jedina država u kojoj se takva kazna još provodi je Bjelorusija.

''Ne podupirem smrtnu kaznu. Mislim da o tome ne možemo ni razgovarati, ali o strožim kaznama, da. To može biti rješenje, naravno'', kaže prosvjednik Andrej.

Zbog propusta u ovom slučaju smijenjena su trojica visokih policijskih dužnosnika.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene